Kaartverkoop Suburbia zomervoorstelling start 1 mei

dinsdag 24 april 2018

De kaartverkoop van de zomervoorstelling start 1 mei. Theatergroep Suburbia speelt de detectivehit ‘De inspecteur en het dode meisje’, een vertaling van de Engelse klassieker ‘An inspector calls’ van J.B. Priestley.De jaarlijkse zomervoorstelling van Suburbia is een complete avond uit op Stadslandgoed De Kemphaan met voorafgaand een uitgebreid randprogramma, een Engels driegangendiner en op zondagen een Picnic Basket.

Engeland, 1912. Als inspecteur Goole aanbelt bij het huis van de welvarende familie Birling, betekent dat het abrupte einde van een verlovingsfeest. Goole onderzoekt de zelfmoord van Eva Smith, een jonge vrouw aan de onderkant van de maatschappelijke ladder. Goole ondervraagt alle aanwezigen en ontrafelt zo stap voor stap hun geheimen. Zijn zij schuldig aan de dood van de jonge vrouw?

‘De inspecteur en het dode meisje’ is een detective over schuld, schaamte en sociale ongelijkheid. Een scherp familieportret tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het toneelstuk van J.B. Priestley is een klassieker in Engeland die meermalen is verfilmd en de afgelopen jaren in Engeland een ‘revival’ kende.

Engels diner en picnic basket
De zomervoorstelling van Theatergroep Suburbia is een complete avond uit in de prachtige natuur van Stadslandgoed de Kemphaan. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Au bon goût een driegangendiner, geïnspireerd op de Engelse keuken. U dineert aan lange tafels in de open schuur van de Stadsboerderij Almere. We bereiden zo veel mogelijk biologische streekproducten en het vlees komt rechtstreeks van de Stadsboerderij. Natuurlijk kunt u ook voor een vegetarisch menu kiezen. Of heeft u zin in een Engelse picknick? Bestel dan de Engelse Picnic Basket voor een lazy Sunday en strijk neer op het landgoed voor aanvang van de zondagmatinee.

Stadslandgoed de Kemphaan Almere
Op Stadslandgoed de Kemphaan komen cultuur en natuur samen, met onder andere activiteiten van Staatsbosbeheer en de Stadsboerderij. Theatergroep Suburbia is een vast onderdeel van de zomerprogrammering op het landgoed. Voorafgaand aan de zomervoorstelling verzorgt Suburbia onder meer inleidingen, een workshop door de Almeerse thriller schrijver Ilse Ruijters, inleidingen door vertaler Chiara Tissen, wandelingen over het landgoed met Staatsbosbeheer en een bierproeverij van Bierbrouwerij De Kemphaan.

Vertaling: Chiara Tissen. Regie: Albert Lubbers. Spel: Wouter Van Lierde, Marie-Christine de Both, Dic van Duin, Julia Akkermans, David Lucieer, Victor IJdens en Shantay Stern.

De zomervoorstelling is te zien van 20 juni t/m 29 juli. Van woensdag t/m zaterdag om 20.30u en zondag om 15.00u (behalve zondag 1 juli). Première 29 juni. Prijzen: toegangskaarten vanaf € 25,00. Diner: € 23,50. Meer informatie over de voorstelling, de acteurs, het randprogramma en de speellijst op onze website www.theatergroepsuburbia.nl.


Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Onder de artistieke leiding van Albert Lubbers maken we aantrekkelijk toneel voor alle bewoners van de stad. Ontroerende, tragische en geestige voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. We spelen op verschillende plekken in de stad, in het theater en ook in parkeergarages, flatgebouwen of in de natuur van Flevoland.

Foto: Eddy Wenting