Bezoek de Lammetjesdag in Het Vroege Vogelbos

maandag 19 maart 2018

Lammetjes en lente… Na de lange, koude en donkere wintermaanden kijkt iedereen weer uit naar die combinatie van warmte, licht en wollig nieuw leven. Om de lente te vieren nodigt Stad & Natuur iedereen uit voor Lammetjesdag! Bezoekers kunnen genieten van allerlei workshops, demonstraties, theater en natuurlijk lammetjes! Lammetjesdag vindt plaats op 25 maart van 12.00 tot 16.00 uur in het Vroege Vogelbos aan de Muiderweg 8 in Almere Haven.

Wollig vermaak
Lammetjesdag staat uiteraard geheel in het teken van schapen, wol en de leefwereld van het schaap. Zo gaan de lammetjes in etappes naar buiten om 13.00, 14.00 en 15.00 uur, zodat iedereen hen goed kan bewonderen en fotograferen. Een dierverzorger van Stad & Natuur vertelt daarbij van alles over de lammetjes en de schaapskudde.

Om 12.00 uur opent Stad & Natuur de nieuwe speurtocht ‘Lammetje Luit’. Deze speurtocht loopt door het Vroege Vogelbos leert grote en kleine speurneuzen van alles over het leven van een lammetje tot schaap. Ook worden er poppenkastvoorstellingen gegeven met Jan en Katrijn (al zit er ook een lammetje in het verhaal)! De Wolunie verkoopt haar wolproducten.. Vrijwilligers geven tekst en uitleg over het beheer van het bos, de IVN Bostuin en hoe zij de reuzenberenklauw in het Kromslootpark, het leefgebied van de schapen, bestrijden.

Wolunie en IVN
Natuurlijk is ook de Wolunie aanwezig op haar thuishonk in de schaapskooi. Om 13.15 uur presenteert de Wolunie haar designproduct voor 2018. Geïnteresseerde (volwassenen) kunnen zich bij de Wolunie aanmelden om dit product tijdens een workshop te maken. De Wolunie geeft daarnaast demonstraties wolverwerking met de nieuwstee machines uit de wolfabriek, maar er is ook een ouderwets spinnewiel! Voor kinderen worden er workshops verzorgd door de Kunstbus en de Wolunie.

IVN Almere laat bezoekers raden wat er in de voelkist zit en speelt het electrospel. Tevens zal IVN excursies aanbieden. Wie honger en dorst heeft gekregen van al die activiteiten kan terecht bij het Eksternest.

De toegang en de meeste activiteiten op Lammetjesdag zijn gratis, voor sommige workshops wordt een kleine bijdrage gevraagd. Vanwege het beperkte aantal parkeerplaatsen roept Stad & Natuur iedereen op om met de fiets te komen.