Mijn Dinsdagavond Film met Hans Welle: dirigent van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest

maandag 19 februari 2018

De gastheer van deze avond is Hans Welle: dirigent van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest. Zijn liefde voor muziek heeft de filmkeuze en het programma voor deze avond bepaald

De film: Les Choristes (6+)

Les Choristes is een veel bekroonde film over een streng internaat aan het eind van de jaren ’40 in Frankrijk.
Hier blijkt koormuziek de sleutel naar de harten van de ‘lastige’ kinderen. Muziekleraar Clément Mathieu krijgt de kinderen op het rechte pad door hen kennis te laten maken met de kracht en de magie van muziek. De film laat op bijzondere wijze zien wat liefde voor muziek en toewijding van een docent kan betekenen voor de ontwikkeling van kinderen.

Voorafgaand aan de film zal het AJSO Sextet spelen. Ook zal op deze avond een kleinschalige expositie te zien zijn met striptekeningen van dirigenten die Hans Welle door de jaren heen heeft verzameld
2004, Christophe Barratier

Mijn Dinsdagavond Film

Iedere maand nodigt Corrosia, Theater, Expo & Film een Almeerder uit om Mijn Dinsdagavond Film samen te stellen. Deze avonden staan volledig in het teken van de film, met een passend randprogramma.

Kaartverkoop en meer informatie
De toegangskaarten zijn € 6,50 inclusief consumptie na afloop. Tickets zijn online verkrijgbaar via www.corrosia.nl.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl