Modderige strijd tussen bedrijven in Almere

donderdag 14 juni 2018

Na het succes van 2017 organiseert Stichting Stad en Natuur ook in 2018 de Modderrun voor bedrijven. En wel op 5 oktober 2018.

De Modderrun is een teambuildingsactiviteit waarbij de deelnemers een parcours van 6, 9 of 12 km afleggen door de bossen rond Stadslandgoed de Kemphaan.

Op het modderige parcours worden zo'n 20 obstakels gebouwd waar de deelnemers overheen en onderdoor moeten klimmen en klauteren. Bij de finish zit iedereen gegarandeerd van top tot teen onder de modder. Omdat je elkaar zal moeten helpen over de obstakels te komen is dit een perfecte teambuildingsdag.
Ed Bergman: "Het wordt een uitdagend parcours, maar haalbaar voor iedereen. Er is geen tijdslimiet en de obstakels worden zo gebouwd dat het voor iedereen leuk en uitdagend is."

De sportieve uitdaging wordt afgesloten met een BBQ bij Dubbel-Op, het restaurant op de Kemphaan. “Wij leggen graag verbindingen. Verbindingen tussen het bedrijfsleven in Almere, door deze bedrijfsrun op te richten, maar ook verbindingen op de Kemphaan, door alle lokale bedrijven en instanties hier bij te betrekken. Naast de BBQ van Dubbel-Op worden er bijvoorbeeld lokale biertjes geschonken door Stadsbrouwerij de Kemphaan.” Aldus Dennis Berk, één van de organisatoren. “Staatsbosbeheer, SEC Survival en Fun Forest zijn betrokken bij het parcours en de bouw van de obstakels. Afgelopen jaar hebben we laten zien hoeveel er in Almere te bereiken is door verbindingen te leggen, we zullen nog veel meer verbindingen gaan leggen de komende tijd.”

Bedrijven kunnen zich inschrijven via de website www.modderrun.nl. Bedrijven van buiten Almere zijn, uiteraard, ook van harte welkom.

Lukt het je niet om je collega’s warm te krijgen voor deze run? Geen paniek. Op zaterdag 6 oktober wordt de run georganiseerd voor volwassenen. Voor de zaterdag kan je je ook alleen of met vrienden inschrijven voor de 6, 9 of 12 km.

G-Sporters
Zondagochtend wordt er gestart met een startvak voor G-Sporters met familie en begeleiding. "Het is toch fantastisch om ook deze doelgroep de kans te geven deze uitdaging aan te gaan? Het plezier straalt er vanaf. Deze manier van sporten en plezier is voor hen niet altijd even vanzelfsprekend. Wij noemen ze onze Goede Sporters.' Geeft Liesbeth aan op de vraag hoe de organisatie op het idee is gekomen.
In 2017 deden er twee gezinnen mee aan de run voor Goede Sporters, de organisatie hoopt in 2018 nog veel meer Goede Sporters een leuke dag te kunnen geven.

Heb je kinderen jonger dan 12? Voor hen is de gezinsdag op zondag 7 oktober.
Op zondag is de run voor jonge kinderen met hun ouders/grootouders/ooms/tantes/broers/zussen. Voor hen is er een parcours van 3 kilometer uitgezet.

Met de Modderrun hoopt Stichting Stad & Natuur inwoners van Almere te bereiken en te laten bewegen. En hoe is sporten/bewegen nu leuker dan met een uitdagend rondje in de modder spelen.