Ontdek de Almeerse architectuur met de You Are Here Tours

maandag 19 februari 2018

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) lanceert de You Are Here Tours: vijf architectuur-routes langs de mooiste en meest bijzondere plekjes van Almere. Van een rondleiding door het Tiny Buurtje in Almere Poort tot een kijkje in de experimentele wijken De Fantasie en De Realiteit per Segway. Er zijn veel bouwprojecten te bewonderen waar mooie verhalen achter schuilgaan. Ontdek deze pareltjes in de You Are Here Tours. Vanaf nu te boeken via www.kaf.nl/youareheretours.

Architectuurliefhebbers verzamelden zich in KAF voor de lancering van de You Are Here Tours, geopend door de Almeerse comedian Arie Koomen. De vijf tours – Zelfbouw, Tiny Housing Experience, Beleef KAF, Tiny Buurtje en Segway Tour - gaan dwars door Almere en zijn ontwikkeld om de moderne architectuur van de stad onder de aandacht te brengen.

Projectleider van KAF Expo Odette Breijinck stippelde de routes uit en vertelt enthousiast: “Almere is een stad met een eigen identiteit en veel karakter; traditionele wijken, een moderne stadscentrum en experimentele hoogstandjes. Door de stad te verkennen ontdek je wat je zelf mooi, lelijk en belangrijk vindt. En als je huis je thuis moet zijn, is het handig om te weten wat er gebouwd is en wordt. Of je nu 20, 40 of 60 jaar bent. Bovendien barst het in Almere van talentvolle architecten. Onze KAF-architectuurgidsen zijn goed geïnformeerd en kunnen je daar veel over vertellen. De passie voor Almere zit in ons bloed en dat willen met zo veel mogelijke mensen delen”.

Wat zijn jouw woonwensen?
Aanwezig tijdens de lancering was ook de succesvolle Almeerse architect Gert-Jan de Jong (oprichter van architectenbureau ARC²). Zijn ‘Villa voor Trompettist’ werd in 2016 uitgeroepen tot Icoon van Almere. Met diverse originele ontwerpen streeft hij steeds naar het beste en persoonlijke ontwerp voor zijn opdrachtgever. Originaliteit en duurzaamheid zijn daarbij kernbegrippen. Hij juicht de YAH Tours dan ook van harte toe, want door goed te kijken weet je beter hoe je wilt wonen.

Boek nu een tour
De tours vinden maandelijks of tweewekelijks plaats. Voor meer informatie over de tours, ga naar www.kaf.nl/youareheretours en boek direct online jouw tour. We leveren ook maatwerk.