Kaartverkoop van theatertocht ‘OVER/ZICHT’ is van start!

dinsdag 7 augustus 2018

Na succesvolle voorgaande edities is OVER/ZICHT de derde theatertocht van de Almeerse theatermakers van Groot Wild.

De kaartverkoop van OVER/ZICHT is op 1 augustus van start gegaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.grootwildtheater.nl/kaartverkoop

THEATERTOCHT OVER/ZICHT 
In opdracht van CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland) voeren de Almeerse theatermakers van Groot Wild deze editie van het Flevolandse concept ‘Passie in Flevoland’ uit onder de naam ‘OVER/ZICHT’. Tijdens theatertocht OVER/ZICHT vaar je als publiek vanaf Reigers Inn, in het centrum van Almere, met een veerboot naar het Utopia-eiland. Daar komt het publiek oog in oog te staan met een oud volk, dat zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Zij worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen.

DEELNEMENDE ORGANISATIES
‘Passie in Flevoland’ is een concept van CAF waarbij het verbinden van verschillende amateurkunstorganisaties binnen één wandeltocht centraal staat. Elke deelnemende organisatie laat met één scène zien wat zij voor staan. Dans, muziek, zang, beeldende kunst, fotografie en toneel worden op deze manier aan elkaar gekoppeld. Aan de scènes van OVER/ZICHT doen de volgende amateurkunstorganisaties mee: Empower Your Steps, het St. George koor, United Dance Almere, Inner Circle, TOP-Almere, Fotolinie, KLEURinCULTUUR en TG het Collectief, met muzikale begeleiding van Caroline in ’t Veld.

MÉÉR DAN EEN THEATERTOCHT
OVER/ZICHT is meer dan een theatertocht en biedt een verdiepend programma door middel van een festival. De thuisbasis van OVER/ZICHT Festival is Reigers Inn, waar je één-op-één kan komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers als Murat Isik en Elfie Tromp schijnen hun licht op onzichtbare problemen én je kunt er de Knakwortel eten, een groenterijke hot dog.

Door deze twee evenementen samen word je getriggerd om de angst voor het onbekende onder de loep te nemen. Vraag je je wel eens af wat er gebeurt als je angst loslaat, als je tradities en oude idealen laat varen? Levert dat iets positiefs op?

INFORMATIE
Data: za 15 en zo 16 sept 2018 Starttijden theatertocht: 12u, 14:30u en 17u Startlocatie: Reigers Inn, Weerwaterplein 3, Almere Stad. Duur: max. twee uur. Kosten: €12,50- (met gratis toegang tot het festival) 
Het festival is op 15 & 16 september, van 12u t/m 20u, in Reigers Inn én is vrij toegankelijk.