Papieren kunstwerken nemen Corrosia Theater, Expo & Film over Paperworks: 17 februari t/m 26 mei 2018

donderdag 8 februari 2018

Iedereen kent het en gebruikt het: papier. Kunstenaars zijn in staat om die maagdelijke leegte om te toveren in betekenisvolle beelden die niet alleen raken, maar ook ergens over gaan.

Omdat papier relatief goedkoop is, nodigt het uit om snel, intuïtief en instinctief te werk te gaan.Het is een materiaalsoort die licht en fragiel is, met een serene, poëtische uitstraling. Net als de ruimte van Corrosia Expo. Voor Paperworks verzamelt gastcurator Fleurie Kloostra bijzondere kunstwerken gemaakt van, jawel, papier. De groepstentoonstelling wordt zaterdag 17 februari om 16u geopend door Bas ten Brinke in Corrosia Expo in Almere.

Met werk van Mai Marie Choon Dijksma, Julien Guettab, Ludmila Rodrigues, Karen Sargsyan, Safira Taylor, Riette Wanders, Aimée Zito Lema en Joyce Zwerver.

De kunstwerken in Paperworks zijn bijna allemaal speciaal voor de ruimte van Corrosia Expo gecreëerd. De kunstenaars hebben ieder een eigen manier van werken met papier: Dijksma creëert monumentale installaties waarin herhaling een belangrijke rol speelt; Taylor transformeert haar eigen huid op papier in de installatie die in de tentoonstelling te zien is; kunstenaars als Zwerver en Rodrigues spelen in hun werk met de architectuur van de tentoonstellingsplek, de sfeer die er hangt en de sociale interactie tussen bezoekers; Guettab en Wanders tekenen beiden, maar waar Guettab imaginaire werelden vol symbolen en gedetailleerde, natuurlijke patronen creëert, zien we bij Wanders houtskooltekeningen die een universum op zich zijn met een sterke eigen stem; Zito Lema onderzoekt met haar installaties pijnlijke herinneringen in het collectieve geheugen; en Sargsyan maakt theatrale maskers die letterlijk en figuurlijk gelaagd zijn, waarbij de lagen de maskers karakter geven en de details de humor van de kunstenaar verhullen.

Paperworks
Opening zaterdag 17 februari 2018, 16u
Daarna is de tentoonstelling t/m 26 mei op elke dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 17u gratis te bezoeken.
Elke zaterdag vinden om 13 en 15u gratis rondleidingen plaats.

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl