Sintparade in Almere Centrum

maandag 12 november 2018

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver. Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Nederland.

Uiteraard brengen de Goedheiligman en zijn Pieten die dag ook een bezoek aan Almere Centrum. De hele dag staat in het teken van zijn komst met spetterende optredens, knutselactiviteiten en natuurlijk de Sintparade door Almere Centrum. De Sint wordt verwelkomd door wethouder Maaike Veeningen.

Knutselworkshop
Van 10.00 tot 13.30 uur kunnen kinderen in de Foodpassage meedoen aan een leuke knutselworkshop. Onder begeleiding maken ze een vrolijke Pietenmuts of Sinterklaasmijter die ze meteen op kunnen zetten om de Sint extra feestelijk te verwelkomen. Ook kunnen zij zich laten schminken als Pietje, of gewoon met een fraaie afbeelding. Kinderen kunnen alle momenten aanschuiven en deelname is gratis.

Aankomst Sint
De boot van Sinterklaas wordt rond 14.50 uur verwacht, Maar om alvast in de stemming te komen begint het feestelijke programma al om 14.15 uur. Presentatoren Quinten Rijnja en Melany Sharon, bekend van The Voice of Holland, verwelkomen iedereen vanaf het podium op het Forum. Zij zingen de leukste Sinterklaasliedjes met de aanwezige kinderen. Diverse dansgroepen moedigen de kinderen bovendien aan lekker mee te dansen. Ook de ouders mogen met de voetjes van de vloer. Ondertussen wordt via een groot scherm in de gaten gehouden of de Sint al in aantocht is. Als de boot er dan eindelijk is, loopt Sinterklaas vanaf de kade naar het podium. Onderweg neemt hij alle tijd de aanwezige kinderen te begroeten en tekeningen in ontvangst te nemen.
 

Sintparade
Wethouder Maaike Veeningen heet Sinterklaas welkom op het podium. Zij zal hem vragen naar zijn reis maar houdt hem niet te lang op, want Sinterklaas heeft nog een druk programma voor de boeg. Om 15.40 uur stapt de Sint in de speciale Sinterklaasexpress voor de Sintparade door Almere Centrum. De Sint wordt tijdens de parade vergezeld door een bonte stoet met een Feestkapel, een draaiorgel, diverse dansgroepen en heel veel Pieten. Er zijn zelfs Segwaypieten, een Pieten Swingband en een Piet die glutenvrije pepernoten uitdeelt.
De Sintparade loopt vanaf het Forum via Diagonaal en de Stationsstraat naar het Stationsplein waar hij om ongeveer 16.15 aan zal komen.
 
Programma
10.00–13.30 uur: Knutselworkshop Pietenmuts en Sinterklaasmijter maken in de Foodpassage
14.15 uur: start programma op het podium
14.50 uur: Aankomst Sinterklaas, welkom door wethouder Maaike Veeningen
15.40–16.15 uur: Sintparade door Almere Centrum
 

foto: Fred Rotgans