Situatie Weerwatergebied vanaf 23 juli 2018

dinsdag 10 juli 2018

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere om de doorstroming te verbeteren en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De A6, tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost verbreden we naar vier rijstroken per rijrichting; elke richting krijgt een hoofd- en parallelrijbaan.

Om de verbreding te realiseren terwijl de A6 beschikbaar blijft voor verkeer, werkt aannemer Parkway6 in twee fasen. Het afgelopen jaar zijn eerst nieuwe rijstroken aangelegd. In het weekend van 20 tot 23 juli 2018 wordt het verkeer omgezet naar
deze nieuwe rijstroken zodat er ruimte gemaakt wordt om met de ‘oude’ rijstroken aan de slag te gaan. Vanaf maandag 23 juli 5.00 uur is er een nieuwe verkeerssituatie van toepassing op de A6 ter hoogte van het Weerwatergebied:

• Het verkeer op de A6 tussen Almere Havendreef en de Tussenring rijdt in beide richtingen op nieuwe rijstroken;
• De onderdoorgang Noorderdreef is definitief afgesloten. Ter hoogte van busstation ’t Oor is een tijdelijk viaduct gebouwd voor voetgangers, fietsers, auto’s en bussen. Dit viaduct is te bereiken via de Noorderdreef (zuidkant van de A6) en de Oorweg (noordkant van de A6).
• De op- en afritten 4 (Almere Haven) van en naar Lelystad zijn verplaatst naar het tijdelijke viaduct.
• De Paralleldreef tussen de Oorweg en de Havendreef is definitief dicht in beide richtingen. Verkeer vanuit Almere Haven en Lelystad met bestemming Almere Stad/Stedenwijk kan gebruik maken van afrit 3 (Almere Stedenwijk).