Suburbia in de Buurt speelt Almere mijn Thuis

dinsdag 29 mei 2018

Theatergroep Suburbia is al 15 jaar het stadsgezelschap van Almere en inmiddels is de stad hun thuishaven geworden. Dit inspireerde het gezelschap om met Suburbia in de Buurt op zoek te gaan naar verhalen van Almeerders over waarom de stad hun thuis is geworden.

De afgelopen maanden is Suburbia in de Buurt Almere doorgefietst met de Reizende Woonkamer. Op verschillende plekken hebben Almeerders in de stoel plaats genomen en zo zijn er maarliefst 100 mooie verhalen verzameld. Deze verhalen, over mensen die naar deze stad zijn gekomen vanwege de liefde, een droom, per ongeluk of tegen hun zin, vormen de inspiratiebron voor de voorstelling Almere mijn Thuis.

 

Almere mijn Thuis is een voorstelling die wordt gespeeld door 10 Almeerders. De afgelopen maanden hebben zij samen met theatermakers Linda Bosch en Marijke Hessels aan de voorstelling gewerkt. In juni wordt deze voorstelling elk weekend in een ander stadsdeel van Almere gespeeld en niet op de standaard theaterplekken, maar buiten bij de Glasbak, op Festival Poort Sociaal, Het Buurtfestival het Forum en in het Buurtcentrum Corrosia.

 

Voor Almeerders een herkenbare voorstelling over wonen in Almere en over je ergens thuis voelen.

Meer informatie en kaartverkoop vanaf €2,50 via www.suburbiaindebuurt.nl.

 

Speellijst

Vrijdag 8 juni - 20.00 uur  - De Glasbak, Almere Stad

Zaterdag 9 juni - 20.00 uur  - De Glasbak, Almere Stad

Zaterdag 16 juni - 13.00 en 15.00 uur - Festival Poort Sociaal, Almere Poort

Zaterdag 23 juni - 13.00 en 15.00 uur - Buurtfestival Het Forum, Almere Buiten
Zaterdag 30 juni - 15.00 en 20.00 uur - Buurtcentrum Corrosia, Almere Haven

Vrijdag 28 september - 20.00 - De Voetnoot, Almere Stad