TEAM FRANC - Graduation Show 2018: Kunst door de ogen van Almeerders

dinsdag 26 juni 2018

TEAM FRANC is niet zomaar een Graduation Show. Het is een expositie die wordt samengesteld door bewoners van Almere.

Samen met curator Fleurie Kloostra rijden Almeerders Astrid, Cyrina, Hong, Ingrid, Marjan, Sandra, Sandra en Thomas half Nederland door om de eindexamenexposities op vier kunstacademies te bezoeken. Hun opdracht: haal de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment naar Almere.

 

Democratisch tentoonstellingsmodel

Het is het vijfde jaar op rij dat Corrosia Theater, Expo & Film werk van net afgestudeerde beeldend kunstenaars presenteert, geselecteerd door inwoners van Almere. Het is een democratisch tentoonstellingsmodel waarbij professionals en niet-professionals samenwerken om tot een uniek resultaat te komen. Onder het motto ‘Word kunstkenner in één dag’ werden Almeerders afgelopen maand opgeroepen om zich aan te melden voor TEAM FRANC. Uit de inzendingen zijn acht gastcuratoren geselecteerd.

 

De Almeerse curatoren bezoeken deze zomer eindexamenexposities van Academie Minerva in Groningen, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na verhit en rijp beraad onder leiding van teamcaptain burgemeester Franc Weerwind maken zij een selectie voor TEAM FRANC - Graduation Show 2018 in Corrosia, een spannende tentoonstelling die bruist van de ambities

 

Feestelijke opening TEAM FRANC - Graduation Show 2018

Zaterdag 13 oktober 2018 - 16.00 uur door burgemeester van Almere Franc Weerwind.

De tentoonstelling is daarna tot en met 19 januari 2019 elke dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Toegang gratis.

 

Corrosia Theater, Expo & Film, Markt 43, 1354 AP Almere Haven

 

Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

 

Foto: Geert van der Wijk