Theater over goochelen met de waarheid voor 6+

dinsdag 16 oktober 2018

Op woensdag 21 november 2018 om 15:30 speelt de voorstelling De jokkebrokker in Kunstlinie Almere Flevoland, Almere. De jokkebrokker is een familievoorstelling (6+) over goochelen met de waarheid.

Want in een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van ‘alternative facts’ is de vraag: wat is waar? nooit ver weg. De voorstelling, een coproductie van Maas theater en dans en WAT WE DOEN, reist tot en met 30 december 2018 door heel Nederland.   

De jokkebrokker
Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’. Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel? De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?

Floris van Delft
Floris van Delft maakte eerder CASH (Gouden Krekel 2014 beste podiumprestatie), Toen wij van Rotterdam vertrokken (Zilveren Krekel 2016) en Sell Me Your Secret (Zilveren Krekel 2017) bij Maas theater en dans. De jokkebrokker is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN. Floris: “Die groep leeft op de rand van aan de ene kant een volledige fantasiewereld en aan de andere kant wetende dat niet alles kan. De volwassenen die meekomen kunnen zich er ook tot verhouden, er zitten dubbele lagen in. Een beetje zoals The Muppet Show. Het goochelen is leuk voor de kinderen, we merken dat ze steeds switchen van willen geloven naar willen weten hoe het werkt. Verder denk ik dat het grappig gaat zijn en spannend.”

KAF, Esplanade 10, 1315 TA Almere
Reserveren: www.kaf.nl, 036 845 5800
Aanvang: woensdag 21 november, 15:30 uur
Toegang: € 12,00

Makers
Concept / regie: Floris van Delft
Tekst: Floris van Delft, Wolter Muller
Spelers: Michiel Blankwaardt, Rochelle Deekman, Stacyian Jackson
Geluid: Dries Bijlsma
Decor: Laura de Jong
Kostuums: Nicky Nina de Jong
Licht: GVDO Lichtontwerpers
Magisch advies: George Parker
Coproductie: Maas theater en dans / WAT WE DOEN