Theatertocht en festival over onzichtbaarheid

dinsdag 26 juni 2018

Theatertocht ‘OVER/ZICHT’ en het gelijknamige festival staan op 15 & 16 september in Reigers Inn, in het centrum van Almere.

In september slaan Avanti Almere en Groot Wild de handen ineen: via een theatrale tocht en een festival zetten wij samen de schijnwerpers op mensen die vaak niet zo op de voorgrond treden.

De thuisbasis van OVER/ZICHT Festival is Reigers Inn, waar je een-op-een kan komen te zitten met mensen die anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Schrijvers en muzikanten schijnen hun licht op onzichtbare problemen én je kunt er de knakwortel eten, een groenterijke hot dog.

Tijdens de theatrale tocht OVER/ZICHT vaar je vanaf Reigers Inn naar het Utopia-eiland om het nieuwe stuk land te gaan bewonen. Je komt oog in oog te staan met een oud volk, die zich vasthoudt aan eigenzinnige tradities en gebruiken. Zij worden tegelijkertijd bedreigd door een overijverige projectontwikkelaar en de komst van een groep vluchtelingen.

Door deze twee evenementen samen word je getriggerd om de angst voor het onbekende onder de loep te nemen.
Vraag je je wel eens af wat er gebeurt als je angst loslaat, als je tradities en oude idealen laat varen? Levert dat iets positiefs op?

De kaartverkoop gaat 1 augustus van start.

—————————————————————

Data: 15 & 16 september 2018
Locatie: Reigers Inn (weerwaterplein 3, Almere)
De theatertocht is helaas niet rolstoeltoegankelijk

—————————————————————

De theatertocht wordt onder leiding van Groot Wild uitgevoerd, met deelname van TOP Almere, United Dance Almere, Empower Your Steps, TG Het Collectief, The inner circle, De Fotolinie en Kleurincultuur. De rol van veerman wordt vertolkt door Hersi Mohamoud en Shantay Stern speelt de projectontwikkelaar.

Over/zicht – Festival & Theatertocht wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere, Gemeente Almere, Fonds voor Cultuurparticipatie, Humanitas Almere-Zeewolde en wordt uitgevoerd in opdracht van CAF (Centrum Amateurkunst Flevoland).