Van Europese samenwerking tot Brexit

maandag 12 februari 2018

Almere, 12 februari 2018 - Op woensdag 21 februari organiseert het Europe Direct Informatie Centrum Almere een lezing van historicus Liane Vissers van ’t Hof over het begin van de Europese samenwerking tot en met de Brexit.

Welke gevolgen heeft het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie voor de Britten, Europa, Nederland en Flevoland? Het is geen ver-van-mijn-bed-show. Integendeel! De avond begint om 19.30 uur in het nieuwe lokaal (4e etage) van bibliotheek Stad. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website www.denieuwebibliotheek.nl/agenda of bij de klantenservicebalie.


Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door het Europe Direct Informatie Centrum Almere, gevestigd op de 4e etage van de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Flevoland. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren.