Vernieuwende en eigenzinnige dans in Corrosia Theater, Expo & Film

maandag 22 januari 2018

Corrosia Theater, Expo & Film haalt graag de meest vernieuwende en eigenzinnige choreografen naar Almere. De komende maanden staan voorstellingen van o.a. Guilherme Miotto, Giulio D’Anna, Samir Calixto, Dox/NBprojects en Sabine Molenaar bij ons op de vloer.

Bijzondere dansvoorstellingen die je gezien moet hebben! Kijk voor het hele programma op www.corrosia.nl

Op zaterdag 27 januari is Guilherme Miotto (Corpo Màquina/DansBrabant) aan de beurt met zijn dansvoorstelling Even Worse. Een bijna kaal toneel, een minimale soundscape en drie sublieme dansers op sneakers: meer heeft hij niet nodig om een fascinerende voorstelling neer te zetten. Grote inspiratiebronnen: hiphop en breakdance.

Donderdag 8 februari nodigt choreograaf Giulio D’Anna de welbekende danskunstenaars Piet Rogie en Kristin de Groot uit, al 25 jaar partners in de liefde. Voor het eerst gaan ze nu samen het toneel op voor een duet waarin alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen van mensen die lange tijd bij elkaar zijn, zichtbaar worden. De voorstelling Panorama begint waar sprookjes eindigen.

Samir Calixto is een graag geziene gast in Corrosia, eerder stond hij al op de vloer in Almere met 4 Seasons. Nu komt hij terug met Summa, dat tijdens Holland Dance Festival in première ging. Hierin onderzoeken twee dansers samen met het Cello Octet Amsterdam de tijdloze muziek van Arvo Pärt. Een voorstelling over het verlangen naar troost en stilte. “Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind”. Zaterdag 17 februari tijdens de Open Dag in Corrosia.

Op 20 maart staat Dox samen met NBprojects op de vloer met de voorstelling Role model. Zes dansers. Zes meisjes. Zes vrouwen. Zes persoonlijkheden zoeken antwoorden, stellen vragen, presenteren zichzelf aan de nieuwe wereld. Zij zullen jouw voorbeeld zijn. Hoe kunnen we voor jou een gids zijn in het leven? Zeg het maar meisje. Dit keer hoef jij niet op je beurt te wachten. Je hebt lang genoeg netjes op je beurt gewacht. Let’s celebrate the new feminism together.

In Almost Alive, haar derde solo, bevraagt Sabine Molenaar wat er gebeurt als je je totaal afsluit voor de turbulentie van de buitenwereld en een tijd- en grenzeloze binnenwereld betreedt. Deze voorstelling is 21 april te zien in Corrosia Theater, Expo & Film.

Kijk voor het hele programma op www.corrosia.nl