Jong talent strijdt om finaleplek tijdens de voorronde Kunstbende Flevoland

dinsdag 27 maart 2018

Op zondag 15 april opent Corrosia Theater, Expo en Film haar deuren voor de Flevolandse voorronde van Kunstbende, dé wedstrijd voor jong aanstormend talent. Tijdens de regionale voorronde staan creatieve helden in the spotlights, die binnen verschillende kunstdisciplines optreden voor publiek en een deskundige jury. De regionale winnaars mogen door naar de landelijke finale in Amsterdam, waar ze strijden om een felbegeerde plek op een bekende mainstage.

Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar worden middels een talentontwikkelingsprogramma gestimuleerd hun creatieve krachten te bundelen en te presenteren. Vele BN’ers gingen hen voor; o.a. cabaretier Claudia de Breij, zangeres Janne Schra, schrijver Abdelkader Benali en DJ Martin Garrix maakten hun debuut bij Kunstbende.

Tijdens de voorronde in Corrosia betreden ambitieuze jongeren het podium met eigen werk in een van de acht categorieën. Zij presenteren hun kunsten aan zowel publiek als aan een kritische vakjury, bestaande uit professionals uit de creatieve sector. Zo zijn o.a. theatermaakster Boukje Schweigman, choreograaf en danser Art Srisayam, en bandleden van Gravity Circus van de partij om hun vakkundige oordeel te geven over de performances. De voorronde biedt het publiek de gelegenheid om veelbelovend talent van dichtbij te aanschouwen. Maar er is meer: tussen de acts door kunnen bezoekers hun filmkennis testen bij de MovieZone Film Quiz en zelfs jammen met professionele muzikanten bij de Rabo Bendesessies,

Het beslissende moment volgt aan het einde van de dag: wie gaan Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale van Kunstbende en zien we mogelijk terug op Lowlands? Wie zijn de kunstzinnige beloftes voor de toekomst?

Creatieve helden verdienen een podium én publiek, dus wees erbij!

Datum: zondag 15 april 2018
Tijd: 12.00 – 18.00 u
Locatie: Corrosia Theater, Expo & Film | Markt 43 | 1354 AP Almere Haven
Toegangsprijs: € 3,50 p.p. (verkrijgbaar via www.corrosia.nl en aan de deur)
Meer informatie: via www.kunstbende.nl en www.centrumamateurkunstflevoland.nl

Kunstbende Flevoland is een coproductie van Centrum Amateurkunst Flevoland en Corrosia Theater, Expo & Film (Centrum Amateurkunst Flevoland is onderdeel van Kubus, Centrum voor Kunst & Cultuur) en wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds, Gemeente Almere, Gemeente Lelystad, Artez, CJP, 7Days, provincie Flevoland en Total Sound Reinforcement.

Foto: Sybren Planting