Walk & Talk: dé gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden

woensdag 28 februari 2018

Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Op dinsdag 6 maart van 10.00 – 12.00 uur organiseert de nieuwe bibliotheek de zesde Walk & Talk voor werkzoekenden in bibliotheek Stad.

Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Het is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. Deze maand zijn er twee  gastsprekers: Floris Drost, Accountmanager Team Werk en Robert Rotschafer Adviseur Werkgeversdiensten. Zij richten zich op wat het succes bepaalt van de werkgeversbenadering; wat zijn de do’s en de don’ts hierbij?

Gratis netwerken

Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen en wat is personal branding?

Inspirerende sprekers

Ook is er elke maand een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 6 maart bieden de twee gastsprekers je op een praktische manier methoden en technieken aan waarmee jij nog succesvoller aan de slag kan gaan bij het vinden van een baan. Ook maken zij je bewust van je eigen Unique Selling Points! Je ontvangt tips en tools om op een persoonlijke en overtuigende wijze werkgevers te benaderen!

Laagdrempelig

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst! Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis (op vertoon van een toegangskaartje, te krijgen via de website of bij de klantenservicebalies in de bibliotheken). En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids (www.levendesollicitatiegids.nl).