Wereldwaterdag op het Almeerderstrand

maandag 26 maart 2018

Ook Almere doet mee aan Wereldwaterdag! In het kader van deze internationale dag heeft Stad & Natuur, in samenwerking met StrandLAB Almere, 2 scholen uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteit ‘watermanagers in de polder’. De leerlingen zijn met de Stad en Natuur bus naar het Almeerderstrand afgereisd en hebben daar een les gehad over water.

Leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van de Zeeraket en de Kameleon hebben op vrijdagochtend 23 maart geleerd hoe de polder is ontstaan. Ze mochten zelf aan de slag met het bouwen van dijken en hebben met behulp van miniatuur baggerschepen zand opgespoten en zo land gecreëerd. Als afsluiter is een gedeelte van het Markermeer droog gelegd om na te bootsen hoe de provincie is gemaakt! En dat is gelukt, de hele klas stond op het droge in het markermeer. Na afloop kregen de leerlingen allemaal de mooie ‘Almere Drinkwater’ bidon mee naar school en heeft de Stad en Natuur bus de kinderen weer terug naar school gereden

Watermanagers in de polder wordt mede mogelijk gemaakt door StrandLAB Almere. StrandLAB Almere versterkt de culturele uitstraling van Almere. Dit doet StrandLAB Almere door culturele, sportieve en recreatieve initiatieven op en rond het Almeerderstrand aan te jagen en te zorgen voor samenhang.

De gemeente Almere en de provincie Flevoland willen het gebied rondom het Almeerderstrand als cultureel en recreatiegebied op de kaart zetten. Dit is vastgelegd in Almere 2.0: een programma waarin afspraken zijn gemaakt over de toekomst van Almere.. StrandLAB Almere geeft invulling aan die ambitie. Zo wordt dit gebied nog aantrekkelijker voor omwonenden, kunstenaars, creatieve ondernemers en bezoekers uit de wijde omgeving. Zie voor meer informatie www.strandlab-almere.nl.