Hinder weekend 20 - 23 juli A6 Almere

dinsdag 3 juli 2018

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere om de doorstroming te verbeteren en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De A6, tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost verbreden we naar vier rijstroken per rijrichting; elke richting krijgt een hoofd- en parallelrijbaan.

Om de verbreding te realiseren terwijl de A6 beschikbaar blijft voor verkeer, werkt aannemer Parkway6 in twee fasen. Het afgelopen jaar zijn eerst nieuwe rijstroken aangelegd. In het weekend van 20 tot 23 juli wordt het verkeer omgezet naar deze nieuwe rijstroken zodat er ruimte gemaakt wordt om met de ‘oude’ rijstroken aan de slag te gaan. Het omzetten van het verkeer levert verkeershinder op voor weggebruikers en de omgeving van de A6. Met name Almere Haven is zeer beperkt bereikbaar en zal mogelijk ernstige verkeershinder ondervinden.

Bekijk voor meer informatie en beschikbare omleidingen het document van Rijkswaterstaat.

Van vrijdag 13 juli 20.00 uur tot maandag 23 juli 05.00 uur
Oprit 3 (Almere Stedenwijk) richting Lelystad dicht.

Vanaf vrijdag 20 juli 12.00 uur
Onderdoorgang Noorderdreef ter hoogte van ‘t Oor dicht voor autoverkeer.

Van vrijdag 20 juli 20:00 uur tot maandag 23 juli 05:00 uur
- De A6 is dicht tussen Almere Stedenwijk en het knooppunt Almere.
- Knooppunt Almere: Verbindingsboog vanaf de A27 richting Almere/Amsterdam is dicht.
- Oprit 7 (Almere Buiten) richting Amsterdam is dicht.

Fietsers
Vanaf vrijdag 20 juli 20.00 uur is de Noorderdreef onder de A6 door dicht.

Busvervoer
De bussen rijden een aangepaste route. Kijk voor tijden en routes op www.allgobus.nl

Situatie vanaf maandag 23 juli 5.00 uur Vanaf maandag 23 juli 5.00 uur is het tijdelijke viaduct ter hoogte van busstation ’t Oor in gebruik voor voetgangers, fietsers, auto’s en bussen. Via dit viaduct rijdt het verkeer de A6 op richting Amsterdam en af vanuit de richting Lelystad (op- en afritten 4 Almere Haven). Bekijk de factsheet ‘Situatie A6 ter hoogte van het Weerwatergebied vanaf 23 juli’ voor meer informatie.

De genoemde data zijn onder voorbehoud. Meer informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl