Wethouder van Garderen opent Sprookjeswandeling Nacht van de Nacht

donderdag 25 oktober 2018

Zaterdag 27 oktober opent wethouder Van Garderen tussen 18.45 uur en 19.00 uur de 14e editie van de Nacht van de Nacht. Stad & Natuur organiseert al jaren een sprookjesroute door het donkere bos waar leerlingen van theaterschool Almere en Danscentrum Jouetta binnen een thema sprookjes opvoeren.

Dit jaar is het thema water en worden verschillende watersprookjes zoals Nemo en Ariël opgevoerd. Nieuw dit jaar is ook de realiteit van de kwaliteit van water, met bijvoorbeeld het thema plastic soep.  

Nacht van de Nacht
Dit jaar steekt Stad & Natuur met de sprookjeswandeling in op het thema water met de titel ‘Duik in het diepe’. “Hiermee sluiten we aan bij de ‘week van ons water’, waarbij veel activiteiten rond het thema water worden georganiseerd in heel het land” aldus Margrietha Rengers van Stad & Natuur. Zo worden er verschillende watersprookjes opgevoerd door leerlingen van Theaterschool Almere en Jouetta’s danscentrum by Chantal. Nieuw dit jaar is dat er ook aandacht geschonken wordt aan de keerzijde van de mooie sprookjes, namelijk de actualiteit waarin voorbeelden van plastic soep en de overlast van visnetten in zee getoond worden in verschillende acts. Kom, kijk en laat je verwonderen door scènes in het donkere bos. De route wordt sfeervol verlicht, we roepen dan ook iedereen op om zaklantaarns thuis te laten. Door het hele land worden deze avond activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor lichthinder, waarbij de Natuur- en Milieufederaties het voortouw nemen.

Openingshandeling
Wethouder van Garderen zal het evenement openen door een lang blauw lint door te knippen. Op dat moment gaan de lampen van de eerste act, een professionele act waarbij acteurs fietsen op grote vissen, aan!
 
Meer weten?
Kijk op de website van Stad & Natuur of Facebook voor actuele informatie over de Nacht van de Nacht op onze website www.stadennatuur.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/stadennatuur
 
Stad & Natuur laat Almeerders de natuur in en rond Almere beleven op een directe en toegankelijke manier. In opdracht van de gemeente Almere betrekt Stad & Natuur jong en oud bij de Almeerse blauwe en groene buitenruimte. Stad & Natuur beheert meerdere locaties verspreid over de stad; elk met een eigen karakter, functies en activiteiten, waar educatie, recreatie en meedoen in het groen centraal staan.