Winterse Wollen Wanten Wandeling

woensdag 17 januari 2018

In het Vroege Vogelbos hangen wanten in de bomen! Raar? Nee, de wanten wijzen je juist de weg tijdens de Winterse Wollen Wanten Wandeling. De route van de speurtocht is uitgezet met wanten en geven aan waar je naar toe moet.

Bij sommige wanten hangt een doe- of denkopdracht en onderweg kom je van alles te weten over de winterse natuur. Zo leer je bijvoorbeeld hoe dieren in de winter overleven, welke vogels je ziet en wat er anders is in het bos in de winter.

Voor kinderen in de bassischoolleeftijd zijn de opdrachten geschikt, al zullen ze af en toe wat hulp van (groot)ouders nodig hebben. Jongere kinderen kunnen op zoek naar de wanten. Voor iedereen staan er leuke weetjes. Een heerlijke tocht door het bos van ongeveer 2 kilometer voor het hele gezin.

De route begint in de Schaapskooi en het bijbehorende opdrachtblad is tegen een kleine vergoeding op te halen bij Theeschenkerij het Eksternest of te downloaden op de website van Stad & Natuur. Daarmee krijg je de tweede warme chocolademelk gratis. Tot en met zondag 4 maart hangen de wanten voor de Winterse Wollen Wanten Wandeling. Heb jij je schoenen al aan om te gaan?

 

Meer informatie: www.stadennatuur.nl