Almeerders gezocht voor TEAM FRANC

maandag 13 mei 2019

Corrosia Theater, Expo & Film zoekt weer Almeerders die nieuwsgierig zijn naar kunst en wel eens een tentoonstelling willen maken. Samen met andere stadgenoten selecteren zij op eindexamenexposities van Nederlandse kunstacademies de meest indrukwekkende jonge kunstenaars van dit moment voor de najaarsexpositie in Corrosia Theater, Expo & Film. Hun captain: burgemeester Franc Weerwind. Aanmelden kan t/m 28 mei via graduationshow@corrosia.nl.

Waarom vindt iemand een kunstwerk mooi of grappig? En wat komt er eigenlijk kijken bij het samenstellen van een tentoonstelling? Over smaak valt te twisten, en daarom trapt Corrosia het nieuwe culturele seizoen af met een expositie die is samengesteld door bewoners van Almere. Samen met de gastcurator van Corrosia – Fleurie Kloostra – scouten zes kunstkiezers in de zomer van 2019 hun favoriete werk bij de afstudeerexposities van verschillende kunstacademies. Vervolgens komen alle teamleden bij elkaar om samen met Franc Weerwind en Fleurie Kloostra een definitieve selectie te maken. Die selectie wordt vanaf 2 november 2019 bij Corrosia Theater, Expo & Film geëxposeerd in de tentoonstelling TEAM FRANC – Graduation Show 2019.

Democratisch tentoonstellings

model Corrosia Theater, Expo & Film begon in 2014 met dit bijzondere tentoonstellingsconcept. Dit zal de zesde editie zijn. Voormalig burgemeester Annemarie Jorritsma was destijds de teamcaptain van TEAM ANNEMARIE. Het unieke aan deze afstudeertentoonstellingen is dat ze door inwoners van de stad worden samengesteld.

Aanmelden

Inwoners van Almere kunnen zich t/m 28 mei met een korte motivatie aanmelden via graduationshow@corrosia.nl. Voor 1 juni horen zij of ze voor TEAM FRANC op pad mogen. Kijk voor meer informatie op www.corrosia.nl

TEAM FRANC wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie en VSBfonds.