BELEEF HET GEBOUW VAN KAF DOOR DE OGEN VAN ARCHITECTEN, COMPONISTEN EN FOTOGRAFEN TIJDENS DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR 2019

donderdag 23 mei 2019

In het weekend van 14, 15 en 16 juni 2019 viert Nederland de Dag van de Architectuur. Onder het thema ‘Door de ogen van…’, wordt het gebouw van KAF getoond door de ogen van diverse mensen: van componist tot fotograaf, van bezoeker tot technicus.

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Het gebouw waarin KAF gevestigd is, de Kunstlinie, is een bijzonder gebouw. Je houdt ervan of niet. Voor de een is het minimalistische ontwerp van architectenbureau SANAA een licht en luchtig gebouw waarin binnen en buiten met elkaar versmelten van poëtische schoonheid. Het is esthetisch en verfijnd. De ander mist het rode pluche en vindt de strakke lijnen en gebruikte materialen kil en koel.

‘Door de ogen van…’ laat bezoekers nadenken over vormgeving, techniek, materialen, duurzaamheid en het gebruik.

Programma Dag van de Architectuur 2019
Met het gevarieerde programma van 13 tot en met 15 juni biedt KAF bezoekers de mogelijkheid om de ervaringen van anderen te beleven.

Donderdag 13 juni - KAF Concierto - 20.00 uur
De Franse componist Hervé Augier en fotograaf Jean-Michel Bale vertalen hun bewondering voor het gebouw in akoestische, elektronisch muziek, film en videobeelden. Beleef het karakteristieke gebouw voor het eerst met alle zintuigen.
 
Vrijdag 14 juni - Dagexcursie Louvre Lens - 08.00 uur
Het Franse Louvre Lens werd – evenals het gebouw de Kunstlinie - ontworpen door architectenbureau SANAA. Ontdek met eigen ogen het verschil tussen de Kunstlinie en de dependance van het Louvre in Noord Frankrijk.

Zaterdag 15 juni - Lezing Bas ten Brink - 13.30 uur
Ten Brinke waardeert het werk van SANAA, maar ziet ook een discrepantie tussen het esthetisch ontwerp en de gebruiksfunctie. Zijn kritische noot over gebouw de Kunstlinie laat ons met andere ogen zien hoe een gebouw  ‘werkt’.

Zaterdag 15 juni - Rondleiding door KAF - vanaf 12.15 uur
Geniet van een rondleiding door KAF, begeleidt door Oscar Vos, Bas ten Brink en KAF Architectuurgidsen. 

Zaterdag 15 juni - Lezing Oscar Vos - 16.00 uur
Oscar Vos van KRFT architecten geeft een lezing waarin hij vertelt over de verbouwing van KAF en hoe hij omging met het ontwerp van SANAA.

Meer informatie over de Dag van de Architectuur 2019 in Kaf is te vinden op www.kaf.nl/dagvandearchitectuur

OVER DE DAG VAN DE ARCHITECTUUR
De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Veel dorpen en steden stellen bijzondere gebouwen open en bieden een programma van lezingen, debatten, tentoonstellingen, films en excursies. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling.

De Dag van de Architectuur toont iconische gebouwen en wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio's. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Denk hierbij aan democratisering en participatie, de verduurzaming van stad en samenleving en een gezonde verstedelijking.

OVER KAF
Sinds 2016 is Kunstlinie Almere Flevoland de culturele ontmoetingsplaats van de provincie, gevestigd in Almere. Het gebouw, aan de rand van (en deels op) het Weerwater, is ontworpen door het Japanse wereldwijd bekende architectenbureau SANAA. KAF heeft als doel om zo veel mogelijk mensen gelukkig te maken met kunst. Dit doet ze middels haar brede programma-aanbod, bestaande uit o.a. theatervoorstellingen, (pop)concerten, dansavonden, exposities, architectuur, educatie en presentaties. KAF beschikt over een grote, middelgrote -en kleine zaal, expositieruimte, architectuurstudio, diverse educatieruimtes en studio’s.
Meer info + tickets