Wie is de beste voorlezer van Almere?

woensdag 6 februari 2019

Doe mee aan de Almeerse Voorleeswedstrijd 16+ en meld je voor 4 maart aan! Almere, 5 februari 2019 – Ook dit jaar organiseert de nieuwe bibliotheek, in samenwerking met de gemeente Almere, de Almeerse Voorleeswedstrijd 16+. Ben je 16 jaar of ouder, woon je in Almere én hou je van voorlezen? Doe dan mee!

Aanmelden voor de voorronde kan tot 4 maart. Stuur een mail met daarin je naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum naar voorleeswedstrijd@denieuwebibliotheek.nl. Na aanmelding krijg je dan een uitnodiging voor de voorronde. De voorronde is op zaterdag 9 maart om 10.30 uur in het nieuwe lokaal van de bibliotheek in Stad. De finale is op woensdag 20 maart om 14.00 uur in de bibliotheek in Stad.

Voorronde

Tijdens de voorronde krijgt iedereen die zich aangemeld heeft de gelegenheid maximaal drie minuten voor te lezen uit een boek dat geschikt is voor de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar. De jury selecteert vier personen die doorgaan naar de finale op woensdag 20 maart.

Finale

De finale van de Almeerse Voorleeswedstrijd is op woensdag 20 maart om 14.00 uur in de nieuwe zaal in bibliotheek Stad. De jury bestaat dit jaar uit de schrijfster Lydia Rood, wethouder Aldrik Dijkstra (Jeugd, maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport) Kees Stolwijk (directeur Windesheim Flevoland), Sharella Peterson (winnaar PABO voorleeswedstrijd 2018) en Stephanie Kruithof (winnares Almeerse Voorleeswedstrijd 2018)

Voor meer informatie klik hier.