Proef de lente op de Doe & kijkdag

maandag 1 april 2019

Staatsbosbeheer organiseert op maandag 22 april voor de 24ste keer de Doe- & Kijkdag bij buitencentrum Almeerderhout op Stadslandgoed de Kemphaan Vanaf 10.30 uur tot 16.00 uur zijn er diverse (buiten)activiteiten voor het hele gezin. Op het terrein is er volop horeca.

Activiteiten/ Strippenkaart

Altijd al over water willen lopen? De boswachter daagt je uit om het te proberen. Zelf leren hoe je een vuurtje kunt maken? Gebruik de juiste skills en wie weet lukt het je. Kom mountainbiken. Schilder je eigen paasei, bak een broodje boven het kampvuur, of timmer je eigen nestkastje. Een deel van de activiteiten zijn tegen geringe betaling. Koop hiervoor de doekaart (soort strippenkaart) aan de kassa’s, kosten € 5 of € 10.

Demonstraties

Neem ook eens een kijkje bij een van de demonstraties. Zo zal de mobiele zaag draaien, en kun je leren hoe bomen tot houtproducten worden verwerkt.Het trekpaard is weer aanwezig, die op traditionele wijze geoogst hout uit het bos haalt. Uiteraard zijn er nog vele andere leuke dingen te zien, schaapskudde en beleven!

Kraampjes

Deze zullen bestaan uit stands met informatie, lekkernijen en cadeauartikelen en het zal allemaal een linkje hebben met de natuur. 

Tip:
Neem contant geld mee. Alleen in het buitencentrum  is een PIN automaat aanwezig.

Vervoer/Parkeren/Uitrijkaart

Parkeren is € 5,-

Toegang is gratis. Dus kom je niet met de auto dan betaal je niets.

Kom je met de auto dan kun je rondom het stadslandgoed parkeren.

Vergeet alleen dan niet bij de kassa een uitrijkaart te kopen..