Winnaars Kunstbende Flevoland 2019 bekend

maandag 8 april 2019

Uit circa 130 jonge makers koos een vakjury de Flevolandse talenten die op 29 juni de provincie zullen vertegenwoordigen in de landelijke Kunstbendefinale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. De finalisten wonnen de felbegeerde regionale Kunstbende trofee en een coachingtraject door professionele makers.

Zondag 7 april vond de 29e editie van Kunstbende Flevoland plaats bij Corrosia Theater, Expo & Film in Almere. Meer dan 50 acts in de leeftijdscategorie 13 t/m 18 jaar toonden hun werk aan een jury van professionals uit het culturele veld. In de categorieën dans, film, muziek, taal, expo, theater, DJ en fashion kwamen verrassende projecten en producties voorbij van solisten, duo’s, bands en collectieven. Van arthouse films, opzwepende beats en ontroerende gedichten tot duurzame mode, imposante installaties en ingenieuze choreografieën. Ruim 180 bezoekers moedigden de jongeren aan en genoten van het bruisende spektakel. Deze jonge sterren zien we in de toekomst hopelijk vaker terug!

Na uitvoerig beraad koos de vakjury de volgende regionale winnaars:

- Dans: Mariam Tawakol (Lelystad)
- DJ: Ian van den Boom (Almere)
- Expo: Tessa Brandsma (Almere)
- Fashion: Dante Tieleman (Lelystad)
- Film: Finn van den IJssel en Isa Bakas (Lelystad)
- Muziek: Norah Jane (Almere)
- Taal: Sanne Rietman (Emmeloord)
- Theater: Jesper Mol (Dronten)

De jury was zeer onder de indruk van alle presentaties. Zo vond Leendert Vooijce de werken in de categorie Expo ‘’verrassend en eigenzinnig’’ en noemde Orélie de winnaar in de categorie Dans “een bijzondere aanwezigheid met een eigen stijl en visie”. Oud-winnaar Sterre Troquay complimenteerde de Fashion-deelnemers met hun originele en sterke concepten, schrijfster en spoken word artiest Gelisha Nieves sprak, na het zien van al het jonge taal talent, haar hoop uit voor de toekomst van de Nederlandse taal.

Kunstbende is dé springplank voor een nieuwe generatie cultuurmakers. Jongeren worden door middel van een talentontwikkelingsprogramma gestimuleerd hun creatieve krachten te ontwikkelen en te presenteren. Inschrijvingen voor Kunstbende 2020 starten in september, dus houd de website www.kunstbende.nl in de gaten!

Kunstbende Flevoland is een coproductie van Centrum Amateurkunst Flevoland en Corrosia Theater, Expo & Film en wordt mede mogelijk gemaakt door: Rabobank: partner in cultuur, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ hogeschool voor de kunsten.