Kunstenaars maken nieuw werk geïnspireerd door Almere

donderdag 6 juni 2019

Kunstenaar maken nieuw werk geïnspireerd op saaiste stad van Nederland Corrosia Theater, Expo & Film en curator Fleurie Kloostra gaven kunstenaars Annabelle Binnerts, Marina Heuvelman, Maureen Jonker, Maarten Nico, Hilde Onis en Joost Termeer de opdracht om nieuw werk te maken voor Love@SecondSight, een expositie die je (opnieuw) verliefd doet worden op Almere. Love@SecondSight opent zaterdag 15 juni en is gratis te bezoeken t/m 12 oktober.

Liefde voor het alledaagse

Door krapte op de woningmarkt kun je niet altijd meer kiezen waar je gaat wonen. In deze tijden van woningnood is Almere een van de snelst groeiende gemeentes van Nederland. De saaiste stad van Nederland die verguisd wordt om zijn lelijkheid, Vinexwijken en tocht. In Love@SecondSight verklaren zes kunstenaars Almere juist de liefde. Door op pad te gaan met inwoners uit de verschillende wijken van de stad, onderzoeken de jonge kunstenaars hun vooroordelen en aannames over Almere. Almeerders namen de kunstenaars mee naar plekken die aanspreken door rust en natuur of juist kleurrijke stedelijkheid. De uiteenlopende keuzes tonen de veelzijdigheid van Almere: van idyllisch ecodorp tot de bijzondere figuren in een van de stadsbussen. En van een oud winkelcentrum met bijzondere architectuur tot de weidse wateren die Almere begrenzen. Love@SecondSight brengt niet alleen het ongekende Almere in beeld. Deze tentoonstelling gaat ook over de opmerkzame en sensitieve blik en inspireert ons stil te staan bij de wereld om ons heen en (opnieuw) verliefd te worden op de schoonheid van het alledaagse.

Feestelijke opening Love@SecondSight

In het bijzijn van de kunstenaars vindt de feestelijke opening van Love@SecondSight plaats op zaterdag 15 juni 2019, 16 u.De tentoonstelling is daarna tot en met 12 oktober 2019 elke dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 17 uur te bezoeken. Toegang gratis. Iedere zaterdag zijn er gratis rondleidingen om 13 en 15 u.

Neem voor vragen gerust contact op per mail of telefoon: 036 5215929

Meer informatie vind je hier >>