Land Art Flevoland tours zijn vernieuwd en gaan in mei van start

woensdag 3 april 2019

Mei t/m september 2019, elke laatste zondag van de maand. In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van gerenommeerde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind en Antony Gormley. Land Art Flevoland organiseert sinds 2013 bustours langs deze bijzondere landschapskunstwerken. Dit jaar zijn de tours voor het eerst thematisch ingestoken.

Elke tour heeft een ander onderwerp of gebied en tijdens iedere tour geeft een kenner een toelichting. Zo is er een tour waarin de ontstaansgeschiedenis van Flevoland centraal staat; een kunsthistorische tour over de Flevolandse Land Art in internationaal perspectief; een route door het oudere Noorden en een route door het relatief jongere Zuiden van Flevoland; en voor de fanatiekelingen een tour langs alle negen landschapskunstwerken.
 
Ga mee en leer alles over het ontstaan van Land Art, hoe deze kunststroming in de jaren zeventig vanuit de VS overwaaide naar Nederland en waarom deze monumentale werken juist in Flevoland zijn gerealiseerd. 

26 mei: Het Verhaal van Flevoland.
Over de totstandkoming van de polder.
30 juni: De Noordelijke Route.
De oudste plekken van Flevoland én de nieuwste landschapskunstwerken.
28 juli: De Zuidelijke Route.
Natuur, erfgoed en vier landschapskunstwerken in Zuidelijk Flevoland.
25 augustus: Het Verhaal van de Land Art.
Kunsthistorische tour die begint bij het Stedelijk Museum Amsterdam.
29 september: Alle Negen.
Bezoek alle negen landschapskunstwerken van Flevoland in één dag.

>> Klik hier voor een pdf met toelichtingen per tour 

Achtergrond collectie Land Art Flevoland

Tijdens de aanleg van de Flevopolder besloten de ingenieurs en planologen de gelegenheid te baat te nemen en een aantal grote kunstwerken te realiseren. Ze richtten zich daarbij op een kunstvorm die tot hun verbeelding sprak: Land Art. Het resultaat is een collectie van negen landschapskunstwerken van internationale kunstenaars. Land Art Flevoland brengt deze landschapskunstwerken onder de aandacht bij een breed publiek, door onder meer tours en het Land Art Weekend (1 & 2 juni 2019) te organiseren.

www.landartflevoland.nl