Land Art Weekend

maandag 13 mei 2019

Ontdek in het weekend van 1 en 2 juni de negen Flevolandse landschapskunstwerken en doe mee aan de activiteiten voor jong en oud!

In Flevoland zijn monumentale landschapskunstwerken te vinden van gerenommeerde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Marinus Boezem en Antony Gormley. Op 1 en 2 juni 2019 wordt de Land Art van Flevoland in het zonnetje gezet tijdens het Land Art Weekend.

Het weekend geldt een beetje als het ‘open huis’ voor de landschapskunst. Tussen 11.00 en 17.00 uur staat bij elk landschapskunstwerk een gids klaar die je alles kan vertellen over de geschiedenis van Land Art in Flevoland en de specifieke werken. Kinderen kunnen aan de hand van doe-opdrachten op ontdekkingstocht. Daarnaast heeft Land Art Flevoland dit jaar liefhebbers en kunstmakers uitgenodigd om zelf iets bij de Land Art te doen of te laten zien.

Klik hier voor een greep uit het programma per locatie.

Tip: raadpleeg voor vertrek het meest actuele programma op www.landartflevoland.nl

Achtergrondinformatie:

Wat is Land Art?
In de jaren zeventig ontstond in de Verenigde Staten een nieuwe kunstvorm: Land Art. Kunstenaars traden buiten de gebaande paden van musea en galeries en maakten hun werk voor een nieuw soort tentoonstellingsruimte: de vrije natuur. Met materialen die op de locatie zelf te vinden waren, deden ze kleine en grote ingrepen in de natuurlijke omgeving. Hun kunstwerken draaiden om thema's als vergankelijkheid, natuurkrachten en de tegenstelling tussen natuur en cultuur.
 
Nederlandse Land Art
De populaire kunststroming waaide in de jaren zeventig over naar Nederland. Kunstenaars uit binnen- en buitenland raakten geïnspireerd door het nieuwe landschap dat verrees tijdens de aanleg van de Flevopolder. Dit nieuwe eiland was een van de grootste menselijke ingrepen in de natuur tot dan toe en paste daarmee precies bij de uitgangspunten van de landschapskunstenaars. Sinds de jaren zeventig zijn in het nieuwe polderlandschap negen landschapskunstwerken geïnstalleerd. Deze kunstwerken van Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Piet Slegers, Marinus Boezem, Antony Gormley, Paul de Kort, Bob Gramsma, RAAAF & Studio de Lyon zijn vrij te bezoeken.

www.landartflevoland.nl