Lichtjestocht

maandag 28 januari 2019

Op vrijdag 8 februari aanstaande organiseert de Stichting Bos der Onverzettelijken in samenwerking met Jeugdland-Stad een lichtjestocht voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders/begeleiders.

Op vrijdag 8 februari organiseert de Stichting Bos der Onverzettelijken in samenwerking met Jeugdland-Stad een lichtjestocht voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders/begeleiders.
Voor deze tocht door het Bos der Onverzettelijken wordt er een door lichtjes gemarkeerde route uitgezet, waarbij je onderweg een aantal verhalenvertellers tegenkomt, die een verhaal uit de oorlog vertellen.
In 1941 vond de Februaristaking plaats, waarbij gewone mensen in verzet kwamen. Wij willen die verhalen en verhalen over de oorlog in de winter verder vertellen, omdat deze ook nu nog altijd actueel zijn. Onverdraagzaamheid, pesten, discriminatie, onderdrukking, vluchten zijn ook vandaag de dag nog steeds aan de gang.
Deze verhalen kunnen mooi aansluiten bij de lesstof over de Tweede Wereldoorlog.

De Lichtjestocht start op vrijdag 8 februari vanaf 18.30 uur bij Jeugdland- Stad aan de Weg 1940-1945 in Almere.
Muts op, wanten en warme laarzen aan!
De laatste starttijd is 19.30 uur, na afloop is er warme chocolade melk bij de vuurkorf.