LIT! met schrijvers van ZWART

donderdag 16 mei 2019

Op zondag 19 mei is het zover: de tweede editie van LIT!. In deze serie literaire zondagmiddagen, georganiseerd door Avanti en Corrosia Theater, Expo & Film verkennen bekende schrijvers en publiek samen boeken met actuele thema's.

In deze aflevering spreken we met Sabrine Ingabire, schrijver uit de bundel Zwart, de eerste bundel met Afro-Europese literatuur uit Nederland en België. De verhalen van de achttien schrijvers in het boek gaan over verschillende maatschappijkritische genres en onderwerpen, met de ‘Afropese’ identiteit als rode draad. Zo kijkt de Ethiopisch-Belgische Melat Nigussie kritisch naar haar relatie met een witte man, schrijft historicus Heleen Debeuckelaere een verhaal over haar angststoornis en vraagt journalist Clarice Gargard zich af wat goed en kwaad betekent in haar terugblik op een ontmoeting met de Liberiaanse oorlogsmisdadiger Charles Taylor, met wie haar vader ooit samenwerkte.

Lees hier meer over de schrijvers uit de bundel en de urgentie van het boek, opgetekend door Quinsy Gario voor One World.

Kaarten zijn te koop via de website van Corrosia.