Nationale Voorleesdagen in bibliotheek Stad

donderdag 17 januari 2019

Op woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Deze jaarlijks terugkerende week is een initiatief van Stichting Lezen.

Op woensdag 23 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Deze jaarlijks terugkerende week is een initiatief van Stichting Lezen. Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan jonge kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.
Traditiegetrouw bestaat de start van de voorleesdagen uit het Voorleesontbijt. In bibliotheek Stad is wethouder Hilde van Garderen te gast. Zij komt deze ochtend om 9.30 uur het Prentenboek van het Jaar, ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers voorlezen.

Tijdens deze voorleesdagen, die duren tot 2 februari, wordt er in alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek een extra leuk voorleesuurtje georganiseerd, waarbij dit boek over de wat luie binnen-kater Harry centraal staat. Na afloop van het voorlezen knutselen we samen een mooie vlinder.
Op zondag 27 januari om 15.00 uur speelt theatergroep ZieZus in bibliotheek Stad de muzikale en interactieve jeugdtheatervoorstelling ‘Een huis voor Harry’, gebaseerd op dit gelijknamige prentenboek.

Alle tijden en locaties van deze speciale voorleesuurtjes én de jeugdtheatervoorstelling vind je terug op www.denieuwebibliotheek.nl/agenda