STAD & NATUUR STOPT MET ORGANISATIE MODDERRUN

dinsdag 30 april 2019

Stad & Natuur heeft besloten te stoppen met de organisatie van de jaarlijkse Modderrrun op stadslandgoed de Kemphaan. Stad & Natuur is in 2014 begonnen met het organiseren van een Modderdag, een kleinschalige activiteit rondom de Internationale Modderdag eind juni. Hierbij stond het beleven van de natuur en het mogen vies worden voorop. Wat begon met 100 deelnemers groeide uit naar een meerdaags sportevenement georganiseerd met partners voor scholen, g-sporters en gezinnen met zo’n 1250 deelnemers aan de editie van 2018. Vorig jaar was al besloten om de volwassenenrun te annuleren, vanwege tegenvallende kaartverkoop in de voorverkoop.

Liesbeth Bronkhorst, directeur van de Stichting over de reden waarom Stad & Natuur stopt met de organisatie van de Modderrun: ‘Het besluit om te stoppen met de organisatie van de Modderrun hebben we om meerdere redenen genomen. Ten eerste past het organiseren van een meerdaags sportevenement niet voldoende meer bij de doelstelling van onze stichting, het dichterbij elkaar brengen van stad en natuur. Het accent verschoof de laatste jaren steeds meer van het beleven van de natuur naar een puur sportief evenement. Daarnaast zijn wij nu de risicodrager van het evenement, qua financiën en aansprakelijkheid.  Met het groeien van het evenement zijn beide risico’s ook gegroeid en te groot geworden voor de stichting.’ Op de zondag volgend op de Internationale Modderdag, zondag 30 juni, zal Stad & Natuur wel weer een kleinschalige activiteit organiseren waar gespeeld kan worden met modder, gericht op peuters en kleuters. Op die dag viert de Stichting namelijk het 10-jarig bestaan van onze stichting met een evenement op de Kemphaan.

Stad & Natuur wil de volgende partijen bedanken voor hun inzet tijdens de afgelopen edities van de Modderrun: EHD.nu, Buitenberg Back to Basic en DB-Events als mede-organisatoren, Staatsbosbeheer als terreineigenaar, de partijen op het landgoed Dubbel-Op en Fun Forest, en SEC Survival. Ook de Dirk Kuyt Foundation en het stadsdeel Almere Haven wordt bedankt voor haar financiële ondersteuning.