The Dolmen in Podium De Meester Almere

woensdag 30 januari 2019

Op vrijdag 15 februari 2019 treedt de Engelse Celtic Rock Formatie The Dolmen op in Podium de Meester in Almere.

The Dolmen is een zeskoppige Britse band van zeer eigenzinnige en getalenteerde muzikanten, afkomstig van de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend is door zijn piraten- en smokkelaars verleden, zijn steencirkels, zijn prehistorische grafheuvels en zijn Keltische forten. Deze ruige geschiedenis is verweven met de roots van de band en kan je traceren in hun muziek. Muziek die ze zelf schrijven, componeren en tot nu toe in eigen beheer uitgeven. Rauwe balladen maar ook krachtige rock nummers wisselen elkaar op het podium af en dat maakt dat de band een breed publiek aanspreekt. Drie van de zes bandleden zingen waardoor er een flinke afwisseling is in geluid en sfeer. Kayleigh met haar warme, diepe stem voert je mee door de pijn en emoties van het leven, Josh met zijn hypnotiserende stem brengt rust en kracht en Taloch's rauwe stem roert je tot in je ziel.

Voeg daarbij een stevig drumritme, strakke basgitaar, synthesizer, fluit, opzwepende gitaar solo's, meeslepende viool en een band die zich met een ongenadige energie op het podium geeft en dan heb je The Dolmen. Er wordt gezegd dat The Dolmen een experience is, iets dat je moet beleven, iets dat je pakt en niet meer loslaat.

8 jaar geleden kwamen ze voor het eerst naar het vaste land van Europa en inmiddels zijn ze een begrip geworden op de alternatieve festivals in Nederland, Duitsland en België. Elk festival dat The Dolmen boekt laat ze regelmatig weer terugkomen en de fanbase groeit gezwind met ieder optreden. The Dolmen zijn niet in een hokje te stoppen, de rock, Gypsy folk, en metal gecombineerd zorgt voor een geheel eigen Dolmen sound. Ze hebben op menig metal festivals in Duitsland gespeeld, waaronder onder andere op het wereldberoemde Wacken Open Air,op Wacken Winter Nights, een afgeleide daarvan, op Autumn Moon en op Feuertanz. Ze hebben op Glastonbury Festival gestaan in Engeland, maar staan in Nederland ook regelmatig op Castlefest, een van de grootste Fantasy/Muziek Festivals in Europa. Met het pas verschenen en goed ontvangen album Wytches & Cunningfolk hopen ze de sprong te maken naar festivals als Lowlands en Pinkpop.

Deze wintertour brengt de band naar diverse zalen in Nederland en 15 februari 2019 staan ze in Podium de Meester. Een belangrijk optreden omdat er ook mensen uit de reguliere festival/muziek wereld naar de band komen kijken.

The Dolmen bestaat uit; Taloch Jameson; Lead zanger, gitarist en oprichter van de bandJosh Elliott; lead gitaar en zang Kayleigh Marchant; basgitaar en zang Chris Harris; Drums en zang Anja Novotny; fluit en keyboard Sebastiaan Hidding; viool

Er zijn nog tickets verkrijgbaar voor het optreden in Podium De Meester via de website van Podium de Meester en aan de deur op de avond zelf.

Voor meer informatie klik hier.