Zeilschool Haddock verhuist?! Hoe is dat zo gekomen?

maandag 11 maart 2019

Al sinds 1987 is Haddock gevestigd aan ’t Weerwater en is de zeilschool, die ooit begon met een paar Optimistjes, een paar Varuna’s en drie zeecontainers, een begrip in Almere. In de loop der jaren werd het cursusaanbod steeds verder uitgebreid en inmiddels organiseren we naast zeil- en windsurflessen ook watersportkampen, zeilkampen en snuffelweken en starten we vanaf dit seizoen met kanokampeertochten.

In 2012 werden we opeens geconfronteerd met plannen voor een Floriade in Almere in 2022. Dwars over ons mooie  eiland verschenen op de tekeningen en maquettes kleurige lappendekens van planten en bloemen, maar ook een complete woonwijk, flats, kassen, huizen en winkels. Hoe moesten we ons mooie bedrijf draaiende houden? met name in de aanloop naar en tijdens de bouw van dit megaproject.

Zes jaar lang hebben wij samen met de gemeente Almere hierover nagedacht, gesproken, gepland, onderzocht en gevochten en al die tijd waren wij er van overtuigd dat het wel goed zou komen. Uiteindelijk kwamen we er niet uit en moest Philippe van Thiel, de eigenaar van Haddock, in het najaar van 2018 alsnog de moeilijke beslissing nemen om deze door ons, en zo veel Almeerders mét ons, zo geliefde locatie aan ‘t Weerwater, de gebouwen én de jachthaven te verkopen aan de gemeente.

En toen.…? Was dat het einde van Zeilschool Haddock?
Nee natuurlijk niet! Nadat we van de eerste schrik bekomen waren zijn we als een gek op zoek gegaan naar een goeie nieuwe plek voor een Zeilschool Haddock 2.0 en die hebben we gevonden! Zeilschool Haddock draait komend seizoen gewoon door, alleen verhuizen we hiervoor naar Almere Haven. Windsurfvereniging Centraal heeft een heel mooi stukje grond met een gezellig restaurantje aan de Gooimeerdijk, waar we samen met hen gebruik van mogen gaan maken. 

Vanaf komende zomer wordt het restaurantje gerund door onze horecatoppers en op 23 april 2019 starten onze watersportcursussen op de nieuwe locatie:  

NIEUW ADRES:

Surfstrand Haven 2
Gooimeerdijk-West
1353 CT Almere