Sinterklaas komt naar Almere Centrum! Op 17 november komt hij aan tijdens de Sintparade en dan begint het feest! Er komen een heleboel leuke activiteiten en aanbiedingen aan in het centrum en deze gaan door tot pakjesavond op 5 december.

Het podium programma begint om 14.15 uur. Sinterklaas en zijn pieten komen rond 15.00 uur aan op de Esplanade en zal hier met alle kindjes een handje schudden. Zijn weg vervolgt hij naar het podium op de Esplanade en het podium op het Forum. Daarna vertrekken ze in een parade richting het Stationsplein.

De glutenpiet loopt ook gezellig mee tijdens de Sintparade. De glutenpiet zal de kinderen met een glutenintolerantie voorzien van glutenvrije pepernoten. De glutenpiet is te herkennen aan een speciaal pak en aan het begin van het programma wordt hij voorgesteld.

Datum: zaterdag 17 november 2018
Tijd: van 14.15 tot 16.15 uur
Locatie: Start bij Esplanade richting Stationsstraat

Sintprogramma
10.00-13.30 uur: Activiteit Pietenmuts en Sinterklaasmijter maken in de centrale hal van de Foodpassage. Ook kunnen de kinderen worden geschminkt.
14.15 uur: Start programma podium met presentatoren Quinten Rijnja en Melany Sharon en muziekpiet
(Er zijn tijdens het programma diverse optredens van dansgroepen en er zullen natuurlijk heel veel liedjes worden gezongen)
14.35 uur: Quinten introduceert Wethouder Maaike Veeningen
14.50 uur: Aankomst Sinterklaas met de boot. Sint loopt langs de kade en heeft alle tijd om kinderen te begroeten
15.15 uur: Sinterklaas op het podium
15.30 uur: Einde programma podium, Sinterklaas loopt naar het Forum, waar de Sinterklaasexpress klaar staat.
15.40 uur: Start Sintparade (met o.a. Feestkapel de Prettetters, Draaiorgel Toni, Segway pieten, Pieten Swing Masters, diverse dansgroepen en heel veel pieten)

Sinterklaas loopt de route Forum – De Diagonaal – Stationsstraat en eindigt op het Stationsplein.

Aankomst Stationsplein is ongeveer 16.15 uur.