VVV Almere organiseert bijzondere stadswandelingen. Ontdek de architectonische highlights van Almere met een gids tijdens één van de City Walks door Almere. 

Van de Kleurrijke Regenboogbuurt tot het oudste stadsdeel van Almere; Almere Haven. Er zijn 5 verschillende City Walks te boeken. 

  • City Walk Almere Centrum
  • City Walk Filmwijk
  • City Walk Regenboogbuurt
  • City Walk Almere Haven
  • City Walk Almere Poort

Meld je nu aan via het formulier onderaan deze pagina! Deelnemen aan de Stadswandeling kost €7,50 per persoon en duurt ongeveer +/- 2 uur.

Architectuur Tour Almere Centrum

Wil je geen stadswandeling met gids doen? Je kunt de route ook zelfstandig volgen. De Architectuur Tour is een architectuurgids met wandelroute. Het bevat informatie over een route door Almere Centrum langs gebouwen van hedendaagse architecten als Rem Koolhaas, René van Zuuk, Christian de Portzamparc, Herman Herzberger en vele anderen. Almere staat op de derde plek van architectonische plaatsen in Nederland en op de eerste plek van Europese ‘New Towns’. 

Het boekje bevat een routebeschrijving, foto’s en informatie over de gebouwen waar je langsloopt en een referentie-afbeelding van een bekend gebouw, dat dezelfde architect elders in de wereld heeft gebouwd. Bijzonder aan Almere is dat de gebouwen van deze architecten zich op loopafstand in een gebied van één vierkante kilometer bevinden. Het gidsje is voor € 2,95 te koop bij VVV Almere.

City Walk Almere Centrum: Ontdek Almere’s vierkante kilometer aan wereldberoemde architectonische gebouwen.

City Walk Almere Poort: Het jongste stadsdeel van Almere, met o.a. Tiny Houses.

City Walk Regenboogbuurt: De meest kleurrijke wijk van Almere!

City Walk Filmwijk: Ontwikkeld voor de BouwRai van 1992

City Walk Almere Haven: Het oudste stadsdeel van Almere!

Contactgegevens
Op aanvraag

Stadswandelingen met gids op aanvraag zijn alleen mogelijk met minimaal 4 personen.

Bijvoorbeeld: 01-01-2019
Opmerkingen
Actiecode
Privacyverklaring
Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden

Aanmeldingen*

Door bovenstaand formulier in te vullen doe je een aanvraag voor een City Walk op een specifieke datum of je doet een aanvraag voor een City Walk op een dag naar keuze. Hiervoor geldt een minimum van 4 personen per aanvraag. De Stadswandeling wordt vervolgens bevestigd op basis van beschikbaarheid van een gids. Het invullen van het formulier is dus geen garantie voor de Stadswandeling.