Tijdens de Landelijke Veiligheidsdag op zaterdag 26 mei vinden op de Esplanade vele demonstraties plaats. Bekijk hieronder het programma en informatie over de demonstraties. Benieuwd naar het overige programma? Ontdek dan de activiteiten op de andere pleinen.

Schema demo's

10.00 uur: Police Precision Drill Team uit Malta (Esplanade)
10.30 uur: Nationale Politie infra demo (Weerwater)
11.00 uur: Multi-demo brandweer, Rijkswaterstaat, Nationale Politie, GGD-ambulance (Esplanade)
11.25 uur: Defensie (Esplanade)
11.45 uur: Reddingsbrigade robot (Weerwater, vertoning op schermen)
12.30 uur: Police Precision Drill Team uit Malta (Esplanade)
12.45 uur: geen programmering, voorbereiding opening
13.00 uur: opening (Esplanade) minister/burgemeester en Ad van Baal; met openingsscenario op Weerwater

13.30 uur: Defensie (Esplanade)
14.00 uur: Police Precision Drill Team uit Malta (Esplanade)
14.30 uur: Multi-demo brandweer, Rijkswaterstaat, Nationale Politie, GGD-ambulance (Esplanade)
15.00 uur: Nationale Politie infra demo (Weerwater)
15.30 uur: Police Precision Drill Team uit Malta (Esplanade)
16.00 uur: Multi-demo brandweer, Rijkswaterstaat, Nationale Politie, GGD-ambulance (Esplanade)
16.30 uur: Defensie (Esplanade)

 

 

Programmering Esplanade

Defensie, Marine, Koninklijke Marechaussee met onder meer de KinderME, Dares, politie, brandweer en ambulance Flevoland, Reddingsbrigade, Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat laten zien wat hun werk inhoudt. Een speciaal politie drillteam uit Malta komt voor deze feestelijke editie over en geeft een demonstratie. Tussendoor zijn er demonstraties van de verschillende samenwerkende diensten. ROC Flevoland geeft info over haar opleidingen op het gebied van Veiligheid en laten zien wat hun studenten doen.

Alle diensten verzorgen doorlopend demonstraties en geven uitleg. De politie laat de nieuwste wapens zien aan het publiek, waaronder een lasergun. Ontmoet de vloggende wijkagenten uit Houten, politiehond Bumper, bereden politie, twee vrouwelijke motorrijders en bikers. Of kom kijken bij de Dienst Luchtvaart en maak kennis met hun helikopter en drones. Zij laten zien hoe ze criminelen op die manier kunnen volgen.

DARES is een crisispartner die wordt ingezet als de telecommunicatie van de reguliere hulpdiensten uitvallen of niet toereikend zijn. DARES realiseert in korte tijd een radionoodnet dat op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau berichtenverkeer tot stand brengt. De Koninklijke Marine laat in een duiktank zien wat hun werk onder water inhoudt. 

Waan je bij Defensie een echte militair en kom in actie op hun schietbaan. Of bewonder militaire voertuigen als de Leopard, Boxer, CV90 en de Fennek. Vaar op het Weerwater mee in een snelle rib van Rijkswaterstaat of met één van de snelle reddingsboten van Rijkswaterstaat. Of test je behendigheid op de touwbaan van het ROC. 

In de arena treedt ook het Police Precision Team uit Malta op. Ze vormen een eliteteam en laten zien wat zij allemaal kunnen in een spetterende show. Wat doe je als de dijken breken en een overstroming dreigt? Kinderen leren bij het Waterschap Zuiderzeeland hoe je snel zandzakken vult. Op het water wordt samengewerkt bij een evacuatie en toont Reddingsbrigade Nederland een deel van de Nederlandse Reddingsvloot.