Atelier Frans van der Ven

Het concept is ‘een-doos-ineen- doos’. De buitendoos is een constructie van 9 x 12 x 6 meter, bekleed met cortenstaal. Eén zijde van de binnendoos valt samen met die van de buitendoos, maar verder staat de binnendoos vrij in de grote ruimte; ook los van het plafond.

De binnendoos is van de vloer opgetild en staat op een houten sokkel. Een trap en vloer uit roosterpanelen maken de eerste verdieping bereikbaar. Verschillende soorten lichtinval spelen een belangrijke rol. Een verticale lichtinval komt vanuit de lichtstraat die over de volle lengte van het gebouw tot boven de hoofdingang loopt. De grote taatsdeur, die eigenlijk geen deur is, maar een muur die open kan (2,4 x 5,4 meter) maakt een binnen/buitenplek mogelijk. De bekleding van Cortenstaal geeft het gebouw een hele robuuste uitstraling. Het lijkt een massief blok, waar ramen in uitgehakt zijn.

Giraffeweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1338 EG, Almere