Film: Becoming Astrid

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 december draait in het filmhuis in bibliotheek Stad de film Becoming Astrid over het leven van de schrijfster Astrid Lindgren.

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Becoming Astrid is het waargebeurde en aangrijpende verhaal van een van de beroemdste kinderboekenschrijfsters ooit.

toelichting prijs Leden € 7,50 niet-leden € 9,-
Dag Van Tot Toelichting