Kantoor Stichting Aap

Stichting AAP vangt exotische dieren op die werden verwaarloosd en misbruikt voor commerciƫle en huiselijke doeleinden. Er is een complex gerealiseerd met een aantal dierenverblijven en een kantoorgebouw. De landschappelijke aanleg eromheen is afgestemd op een prettig verblijf voor de dieren, alsmede de mogelijkheid voor het publiek om van de dieren te kunnen genieten.

Bijzonder is de aanleg van vier kunstmatige eilanden met daartussen wandelpaden voor de bezoekers. De dieren hoeven niet in een kooi en kunnen naar hartenlust spelen. Het kantoorgebouw van ADP heeft twee elegant oplopende vleugels die ontspringen vanuit een lager middendeel. De daken zijn met sedum beplant en de gevels werden bekleed met houten planken. Een mooie raamverdeling geeft reliëf aan de vlakke gevels. De natuurlijke uitstraling past goed bij het doel van het complex.

Kemphaanpad Model.NdtrcItem.HouseNumber
1358 AC, Almere