Muziek in de Chapelle Royale

Openingsconcert van zomerfestival Via Musica door het Apollo Ensemble.

Dit openingsconcert, uitgevoerd door het Apollo Ensemble, staat in teken van Franse barokmuziek en heel bijzonder is dat in Goede Rede ook een Frans barokorgel staat! Dit orgel bestaat vandaag 40 jaar! Zie OrgelPLUS.

Waan je in de Chapelle Royale, de Koninklijke kapel in Parijs… Op het programma staat een concert voor orgel, fluit en strijkers van Corrette, een Parijse componist die bekend staat om zijn uitbundige en virtuoze composities. Samen met een fluitconcert van Blavet vormt dit een speelse en feestelijke eerste helft van het concert.
De tweede helft van het programma bestaat uit Couperins Leçons de ténèbres met Johannette Zomer & Elisabeth Hetherington, sopraan. Het wordt een sprankelende avond!

toelichting prijs 20 euro
Donderdag 8 augustus 2019 Vanaf 20:15 tot en met 22:00