Rode Donders

Drie woongebouwen markeren de overgang van de laagbouwwijken van Almere naar de polder. Hun vorm refereert aan de industriƫle gebouwen en doet denken aan graansilo's.

Geprofileerde staalplaten zijn ingekaderd in horizontale en verticale lijnen van gezet staal. Ook de balkons zijn ingepakt in rode, stalen roosters evenals de hekwerken, schoorstenen en kozijnen. Alles is rood. Daarmee onttrekken de gebouwen zich aan de 'traditionele' woningbouw en kunnen zij concurreren met het omliggende landschap. Een loopbrug markeert de entree. In een strak ritme verspringt het silhouet na zeven verdiepingen naar een smaller profiel. In de brede voet, die het lijf van de oprijzende flats ondersteunt, zitten acht woningen die het genot van een tuin op het maaiveld hebben. Dicht bij de Lage Vaart maken zij optimaal gebruik van het water. Het lijf van het gebouw bestaat uit drie appartementen per laag. 
Penthouses vormen de smalle top van de gebouwen. Het magnifieke uitzicht over de polder en de oriëntatie op de zon zijn hun kwaliteit.

Pastelstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1339 JG, Almere