Op zoek naar culturele uitjes? Als liefhebber kun je flink wat cultuur opsnuiven in Almere. In KAF Almere spelen grote musicals, Nederlands cabaret en internationaal toneel, bekijk de indrukwekkende line-up maar eens. Maar ook cultureel centrum Corrosia in Almere Haven weet te boeien met voorstellingen en tentoonstellingen. Elke zomer brengt toneelgroep Suburbia een prachtige buitenvoorstelling en bij het Almeerderzand heeft theatergezelschap Vis à Vis een prachtig buitentheater. Het lokale literair genootschap organiseert interessante avonden waarvoor regelmatig schrijvers worden uitgenodigd. Naast theaters zijn er ook films en musea te bezoeken.

Bekijk hier het culturele aanbod!

Theater

Ben je benieuwd naar de theaters in Almere? De stad heeft een breed aanbod aan theatervoorstellingen. De theaters in Almere hebben het hele seizoen een internationaal aansprekend programma, terwijl de verschillende theatergroepen je in het zomerseizoen verwennen met spectaculaire en fantastische buitentheaters. Vis à Vis geeft elke zomer bijzondere shows waar mensen uit heel Nederland naartoe komen. In Almere kun je zeker terecht voor theaters met geweldige shows!

 

Film

Op zoek naar een bioscoop? Almere heeft één grote bioscoop: Kinepolis Almere. Bij Utopolis kun je altijd terecht voor de nieuwste films, maar ook voor speciale avonden en dagen als premières en themafilms. Verder zijn er nog een aantal andere locaties waar je films kunt kijken, zoals ‘het nieuwe filmhuis’ in de nieuwe bibliotheek.

 

Musea

Op dit moment heeft Almere het PIT Veiligheidsmuseum. Ervaar in het PIT Veiligheidsmuseum hoe belangrijk het werk van politie, brandweer en geneeskundige hulpverleners is. Deze interactieve veiligheidsexpo zit vol met historische topstukken, zoals brandweer – en politiewagens. Ga op avontuur in het museum en speel de spannende games, blus zelf een brand of onderzoek een misdaad. Een bezoek aan de expo is een unieke beleving, voor jong en oud!

 

Cultuurevenementen, tentoonstellingen en expo’s

Jaarlijks worden er cultuurevenementen georganiseerd waar je leuke dingen kunt doen en bekijken. Ook tentoonstellingen en expo’s komen vaak voor in de planning van culturele uitjes in Almere. Deze zijn allemaal in de agenda te zien. Dus als je op zoek bent naar een cultureel uitje, neem dan zeker een kijkje in deze agenda.

 

Uit in Almere

Op zoek naar alle culturele uitjes in Almere? Kijk nu op www.uitinalmere.nl en ga op zoek naar de leukste films, theatervoorstellingen, festivals en nog veel meer!