02-05-2017 - Wil je genieten van het weer in een park in Almere? Ga eens sporten in het Muzepark of houd een picknick in het Lumièrepark. Wandel een rondje door het Kromslootpark of vaar een stukje langs het Koningin Beatrixpark. In Almere is er oneindig veel natuur en zijn er ontelbaar veel parkjes. Wij helpen je een handje om eens een nieuw park te bezoeken in Almere.

Stadslansgoed De Kemphaan
Stadslandgoed De Kemphaan is niet alleen gevuld met leuke speelplaatsen voor kinderen zoals Almere Jungle, Stichting Aap en Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op. Maar hier zijn ook een bijentuin, kinderboerderij, arboretum, kindervakantieland, een boerenmarkt, een camping en zijn er verschillende horeca gelegenheden.

Koningin Beatrixpark
Het Koningin Beatrixpark licht tussen Kruidenwijk en Muziekwijk in Almere Stad en grenst aan het Den Uylpark. In dit park kun je een wandeling maken langs de boulevard of met de kinderen naar het speelveld waar een aantal speeltoestellen staan. Ook is er een skate-baan, genoeg ruimte om te picknicken, een steiger om aan te meren, plek om te midgetgolven, volkstuin, stadsweide, een jongeren ontmoetingsplek en een playground. Loop een klein stukje verder naar het Den Uylpark en je eindigt bij de kinderboerderij.

Kromslootpark
Het Kromslootpark is een natuurgebied van 149 hectare dat gevuld is met moeras, riet en struiken. Maar door het park lopen genoeg fiets- en wandelpaden waardoor je hier gemakkelijk een rondje kunt wandelen en vogels kunt spotten. Het park grenst aan het vroege vogelbos en het beginbos. En in dit park kun je ook spelen, eten, sporten en naar de stadsweide.

Lumièrepark
Het Lumièrepark is gelegen in Filmwijk te Almere Stad. Naast een park is er ook een leuk strandje, het Lumièrestrand te vinden. Naast het strand is er ook nog plek om te spelen, sporten maar vooral plek om rond te kijken naar het mooie uitzicht over het water.

Muzenpark
Het Muzenpark is gelegen in Muziekwijk te Almere Stad. En park is gevuld met een sportplaats, speeltuin, skatebaan, arboretum en een jongeren ontmoetingsplaats. 

Hannie Schaftpark
Het Hannie Schaftpark is gelegen tussen Verzetswijk, de Leeghwaterplassen en het Bos der Onverzettelijken. Een enorme groene omgeving met dichtbegroeide eilanden, plek om te spelen en zonnen aan het strand. Ook heeft dit park een Jeugdland, verzetsmonument, sportplaats, kinderboerderij, skatebaan, playground, jachthaven en een jongeren ontmoetingsplek. 

Laterna Magikapark
Het Laterna Magikapark is gelegen in Filmwijk te Almere Stad. En is een park met langerekte groenstroken aan de weerszijden van de Veluwedreef. In het Laterna Magikapark is er ruimte om te sporten, spelen, skaten en een jongeren ontmoetingsplek.

De Oostvaardersplassen
Een echt park is het niet, maar wel een prachtig natuurgebied. Tussen Almere en Lelystad ligt het bijzondere natuurgebied de Oostvaardersplassen, hier bepaalt de natuur het ritme. Het leven in de Oostvaardersplassen is prachtig in beeld gebracht door de makers van de film De Nieuwe Wildernis.

Howard park
Het Howard park is gelegen in Filmwijk in Almere Stad is geen groot park maar er is hier voldoende ruimte om te sporten en te genieten van het water en de bosbeplanting.

Cascadepark
Het cascadepark ligt midden in het woongebied van Almere Poort. er is hier genoeg ruimte om te sporten en spelen. Ook is er een playground en grenst het aan volkstuinen.

Lage Vaartoever
De Lage Vaartoever is een lange en brede groenstrook langs de vaart. Bij dit park kun je aanvaren aan de steiger en volktuinen en stadsweides bezoeken.

Meridiaanpark
Het Meridiaanpark is een park dat dwars door de woonwijken van Almere Buiten heenloopt. Het park is voorzien van een speeltuin en een jeugdland.
Zo zie je maar, er zijn in Almere voldoende parken om je vrije tijd in te besteden. Maar ga je toch liever het bos in? Dat kan natuurlijk ook! Lees hier een lijstje met de bossen in Almere.