Dag van de Architectuur 2018

donderdag 24 mei 2018

Op zaterdag 2 en zondag 3 juni vindt de Dag van de Architectuur plaats in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Onder het thema ‘Groei van de stad’ is er een actief weekend geprogrammeerd waarin jong en oud op een unieke manier kennis kan maken met de Almeerse architectuur.

Zo ontdek je tijdens een urban run het verhaal achter de bouw van ons bijzondere stadcentrum, worden kinderen uitgedaagd hun droomhuis van de toekomst te bouwen en doen een aantal Tiny Housing bewoners bij grote uitzondering hun deuren open. Het volledige programma is te bekijken via: www.kaf.nl/dagvandearchitectuur2018.

Tijdens de Dag van de Architectuur 2018 laten we je kennismaken met de Almeerse architectuur. Op welke manier wordt er in Almere gebouwd voor de huidige bevolkingssamenstelling? Hoe willen onze kinderen in de toekomst wonen? Is er voldoende aandacht en aanbod voor de woonbehoeftes van senioren? En hoe gaan we in Almere om met duurzaamheid? Met Growing Green Cities, Tiny Housing en de Floriade kijken we alvast vooruit.

Almere bruist en is volop in beweging. Dat kan ook niet anders. In ongeveer veertig jaar is het aantal inwoners gegroeid naar meer dan 200.000 en is Almere uitgegroeid tot de 6e stad van Nederland. Wellicht heb je de groei van dichtbij mee mogen maken. Van het eerst gebouwde stadsdeel Almere Haven in 1976 tot de nieuwe stadsdelen Almere Oosterwold en Almere Pampus in de afgelopen jaren. En wat dacht je van de grote veranderingen in het centrum? Almere heeft nu één van de grootste winkelcentra van Nederland en is uitgeroepen tot de Beste Binnenstad 2017 - 2019. Kortom, de stad is enorm gegroeid en zal voorlopig nog blijven groeien.

Een groeiende stad betekent een stijgende woningvraag, toenemende mobiliteit en meer behoefte aan recreatie. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van ruimtelijke vraagstukken in Almere.

Ontdek tijdens de Dag van de Architectuur in KAF welke ontwikkelingen er op het gebied van architectuur in Almere gaande zijn.

Het programma:

ZATERDAG 2 JUNI

Urban Run & Walk i.s.m. Trim Slim Almere en Run 2Day             08.45  - 10.30 uur
Op een sportieve manier de architectuur van Almere bewonderen.
Deelname is gratis. Aanmelden via
expo@kaf.nl.

 

Kinderatelier: Mijn huis van de toekomst   (vanaf 6 jr)                    10.00 – 12.00 uur
Kinderen bouwen op kleine schaal met LEGO® mee aan de wijk van de toekomst.
Deelname is gratis. Aanmelden via
expo@kaf.nl.

Floriade Maquette van LEGO-steentje                                          13.00 – 17.00 uur
Hoe ziet de nieuwe, groene stadwijk van de Floriade er straks uit? Bouw zelf mee aan de Floriade Maquette van LEGO-steentjes.

Deelname is gratis. Aanmelden via expo@kaf.nl.

Mini-Manifestatie Tiny Housing                   14.00 – 15.00 uur en 15.30 – 16.30 uur
Kom meer te weten over de verschillende Tiny Houses die op de BouwExpo in Almere Poort staan. Je mag in sommige huisjes zelfs een kijkje nemen!
Deelname is gratis. Aanmelden via
expo@kaf.nl.

Young Artists                                                                                15.00 – 17.00 uur
Geniet van live schilderkunst creaties van de kunstenaars van Art Meetup Almere op de Esplanade voor KAF en in de City Lounge. Zij laten zich inspireren door het gebouw van KAF en vertalen dit naar het platte vlak.

ZONDAG 3 JUNI

Senioren wonen in Almere                                                           10.00 – 14.00 uur
Vele senioren in Almere zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor geschikte huisvesting. Lex Burgersdijk (bestuurslid Stichting MHVA) geeft een inleiding waarna in een workshop een heus seniorencomplex zal worden uitgewerkt in LEGO-steentjes, geïnspireerd op hofjes en andere voorbeelden. Wil je meepraten en meedoen?
Deelname is gratis en inclusief lunch. Aanmelden via
expo@kaf.nl.

Bekijk het uitgebreide programma op www.kaf.nl/dagvandearchitectuur2018.