Hartstichting organiseert Hartstocht Winter Walk

donderdag 29 november 2018

Op zaterdag 8 december organiseert de Hartstichting in samenwerking met Staatsbosbeheer de Hartstocht Winter Walk: een hartverwarmende wandeling in kerstsfeer van 5, 10 of 15 kilometer over Stadslandgoed de Kemphaan in het Almeerderhout.

Deelnemers steunen hiermee onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Een wandeling met een beleving
Om alvast in de kerststemming te komen worden deelnemers bij de start en finish toegezongen met Christmas carols. Tijdens de wandelroute zorgen gidsen van Staatsbosbeheer voor interessante ‘weetjes’ over dit prachtige gebied. Loop langs de ‘Koek-en-Zopie’ post voor heerlijke versnaperingen en zie onderweg een echte beverburcht. Maak daarnaast van de mogelijkheid gebruik om aapjes te kijken bij Stichting AAP. Speciaal voor de jonge deelnemers is er ook een GPS route, waarbij ze meer te weten komen over de bevers in hun leefgebied.

Hartstocht met de Beverbus
Ook aan de mensen die minder goed ter been zijn of willen deelnemen met kleine kinderen is gedacht. Zij kunnen het Almeerderhout ontdekken vanuit de Beverbus, een ecokar in kerstsfeer. Onderweg rijd je natuurlijk langs de Koek-en-Zopie post en vertelt de gids van alles over dit bosrijke gebied.

Praktische informatie
Starten aan de Hartstocht is mogelijk tussen 9.00 en 11.00 uur bij Buitencentrum Almeerderhout, Kemphaanlaan 4 in Almere. Deelnemers van jong tot oud kunnen 5, 10 of 15  km wandelen. Of kunnen meerijden met de Beverbus. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur van het Buitencentrum. Onderweg zijn er toiletvoorzieningen aanwezig en horecalocaties om in het gebied iets te kopen. Ook is het mogelijk om meteen een lunchpakket bij aanmelding te bestellen voor €7,50. In het Almeerderhout zijn honden aangelijnd van harte welkom.

Inschrijven
Inschrijven voor Hartstocht Winter Walk kan via de website: www.voordehartstichting.nl/hartstocht-winter-walk
De kosten bedragen € 15,00 inclusief wandelroute, koffie en thee. Tickets voor de Beverbus zijn ook €15. Kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen voor een bedrag van €7,50.

Over de Hartstichting
Het hart is de motor van het leven. De Hartstichting werkt aan oplossingen om ieders hart zo sterk mogelijk te houden, zodat iedereen het maximale uit het leven kan halen. Stap voor stap en op verschillende fronten tegelijk werken wij aan een hartgezonde samenleving. Dat doen wij samen met medewerkers, patiënten, vrijwilligers, donateurs, zorgprofessionals, wetenschappers en business partners. Onze ambitie is om hart- en vaatziekten zo vroeg mogelijk te kunnen herkennen, opsporen én zo goed mogelijk te behandelen. Daartoe financieren wij wetenschappelijk onderzoek, geven wij voorlichting en werken wij aan vernieuwing in de zorg en hulpverlening. Voor meer informatie: hartstichting.nl.