Laatste kans voor bezoekers om dit jaar een rondleiding en lezing rondom tiny houses te boeken.

dinsdag 9 oktober 2018

Een jaar geleden opende de BouwExpo Tiny Housing – een initiatief van gemeente Almere - groots. Zeker 5000 geïnteresseerden bezochten de Grote Tiny Housing Manifestatie voor rondleidingen en workshops.

Ook in de maanden daarna bleek het tiny buurtje populair. Zo’n 500 mensen uit alle uithoeken van Nederland – en daarbuiten – boekten nog een lezing en/of rondleiding door het Tiny Buurtje, georganiseerd door Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Wie nog graag de ins & outs over het wonen in een tiny house wil weten, moet snel zijn. In september en oktober vinden de laatste door Kaf georganiseerde lezingen en rondleidingen van dit jaar plaatst.

Hennie Tibben was de eerste bewoner op de BouwExpo Tiny Housing. Inmiddels woont zij al een jaar in haar Wikkelhouse. Tiny housing gaat volgens Tibben niet alleen maar over wonen, maar ook over eenvoud en vrijheid, geld (en tijd en spullen) en het milieu. Tibben: “Ik wilde mijn tijd, geld en energie anders verdelen. Mijn leven eenvoudiger en comfortabel maken. En experimenteren met een ander, nieuw huis.”

In de lezing Tiny Housing Experience deelt Hennie Tibben haar ervaringen als tiny house woonpionier. Bezoekers komen te weten hoe zij haar wens om kleiner te gaan wonen heeft kunnen realiseren. Daarnaast geeft Jacqueline Tellinga (Programmamanager BouwExpo Tiny Housing) praktische tips over hoe bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan met de bouw van hun tiny house. De Tiny Housing Experience eindigt met een rondleiding door het Tiny Buurtje in Almere Poort.

Dat de interesse voor de tiny housing movement geen grenzen kent, blijkt wel aan de herkomst van de bezoekers. Odette Breijinck (Projectleider Expo KAF) verbaast zich er nog steeds over: “Bezoekers komen uit alle provincies! Aanvankelijk dacht ik dat er alleen maar jonge mensen op afkwamen, maar nee hoor. Ook volwassenen kijken tegenwoordig anders tegen wonen aan.”

De laatste Tiny Housing Experience van dit jaar vindt plaats op 19 oktober.

Tiny Housing Experience
Data: vrijdag 19 oktober
Tijd: 11.30 uur
Tickets: 15 euro
Meer informatie: www.tinyhousingexperience.kaf.nl

 

Foto: Yvonne Witte