Sinterklaas in actuele voorstelling Troost & Zonen

dinsdag 27 november 2018

De lovend ontvangen zwarte komedie ‘Troost & Zonen’ stelt actuele thema’s aan de orde als seksuele intimidatie, crossdressing en Sinterklaas. De voorstelling is nu te zien in theaters door het hele land.

Troost & Zonen reflecteert op actuele thema’s waaronder Sinterklaas. Acteur Aus Greidanus sr. speelt in het toneelstuk opa Otto. Hij laat zich inhuren als Sinterklaas om zijn pensioengat te dichten.

In Troost & Zonen komen drie generaties mannen samen. Voor het eerst in jaren zijn ze weer bij elkaar; opa, vader en twee zoons. Gaandeweg de voorstelling merkt opa dat hij is ingehaald door de moderne tijd: “Vroeger… Heerlijke tijd… Toen je nog geen proces aan je pofbroek kreeg wanneer je, omwille van de lol en de traditie je bakkes vol schoensmeer wreef om dan kersenrode lippen te maken met moeders lippenstift. Tegenwoordig appen de ouders mij van tevoren of mijn pepernoten glutenvrij zijn en halal en vrouwvriendelijk.”

De schrijver van het stuk, Peer Wittenbols, verbindt nú spelende thema’s aan de familiedrama’s van de familie Troost uit het toneelstuk. “Deze vier mannen met dezelfde genen zitten elk om heel andere redenen in de sores. Troost & Zonen gaat dan ook over drie generaties Nederlandse mannen die zich verhouden tot een Nederland dat in hun ogen in hoog tempo verandert.” Troost & Zonen is nog tot en met 21 december te zien in theaters door het hele land.

 

Cast: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder, toneelbeeld: Catharina Scholten, kostuum: Bernadette Corstens, tekst: Peer Wittenbols, regie: Rob Ligthert.

Meer informatie over de voorstelling, de speellijst en de kaartverkoop op onze website: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/troost-zonen.