Troost & Zonen nu te zien in de theaters

donderdag 22 november 2018

De nieuwe zwarte komedie ‘Troost & Zonen’ is goed ontvangen door de pers en het publiek. Acteurs Peter Blok, Aus Greidanus sr., Xander van Vledder en Justus van Dillen spelen drie generaties vaders en zonen die met elkaar overhoop liggen.

De grote zaal voorstelling is nu te zien in theaters door het hele land.

Een greep uit de recensies: "Een buitengewoon charmante, lichtvoetige familieschets, waarbij iedere punt en komma uitstekend en zorgvuldig wordt uitgeserveerd door alle vier de acteurs. Werkelijk een genot om naar te kijken. Hoe schrijnender de familieverhoudingen, hoe beter toneelschrijver Peer Wittenbols daarmee uit de voeten kan." 4 sterren - De Telegraaf.
“Heerlijk avondje familiedrama. Met stuk voor stuk prachtige, intrigerende personages. Peter Blok excelleert in zijn bescheiden, liefdevolle vertolking van de vader.” Theaterkrant.nl.

"Heftige onderwerpen, en toch voelt de voorstelling allesbehalve zwaar. Aus Greidanus blinkt uit in een terloopse manier van acteren. Xander van Vledder is als Jimmy een engerd en nerd tegelijk, en speelt dat knap. Het interessantste personage is Cas, met zijn woede over het onrecht dat hem is aangedaan." 3 sterren - De Volkskrant.
Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert zetten in Troost & Zonen de verhoudingen tussen vaders en zonen op scherp. Een herkenbaar beeld van familierelaties balancerend op de lijn tussen tragedie en komedie. De voorstelling is nog te zien tot en met 21 december in theaters door het hele land.

Cast: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder, toneelbeeld: Catharina Scholten, kostuum: Bernadette Corstens, tekst: Peer Wittenbols, regie: Rob Ligthert.

Meer informatie over de voorstelling, de speellijst en de kaartverkoop op onze website: www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/troost-zonen.